Εκδήλωση Δήμου για μαθητές, στο Δημοτικό Θέατρο για την απελευθέρωση της Πάτρας από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων διοργανώνει εκδήλωση για την ημέρα απελευθέρωσης της Πάτρας απ’ τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις 4 Οκτώβρη 1944, διαφορετική από άλλες χρονιές, προκειμένου να συμμετάσχουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 7.30 το απόγευμα και θα περιλαμβάνει:

-Ομιλία από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Βασίλη Θωμόπουλο.

-Ιστορική διαδρομή από την Iταλική εισβολή ως την απελευθέρωση της Πάτρας, με προβολή φωτογραφικού υλικού και σύντομα επεξηγηματικά κείμενα από το δάσκαλο Πέτρο Βάη, μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού.

-Συναυλία με τραγούδια του αγώνα και της αντίστασης από το Μουσικό Τμήμα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών.

Το δεύτερο τμήμα της εκδήλωσης μπορεί να παρουσιαστεί και σε  Σχολεία, από 6 έως 15 Οκτωβρίου, σε συνεννόηση με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού και τον Πολιτιστικό Οργανισμό, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές για την απελευθέρωση της πόλης μας, ένα ιστορικό γεγονός που πολύ λίγο διδάσκεται από τα σχολικά βιβλία και είναι ο αγώνας κοντινών και δικών μας ανθρώπων. Η ιστορία της πόλης μας, η δική μας ιστορία.

Για το λόγο αυτό, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρέας Αθανασόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλης Θωμόπουλος, έστειλαν ήδη σχετική επιστολή, στους Διευθυντές της Α/Θμιας και Β/Θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς και στους Διευθυντές όλων των σχολείων του Δήμου.

 

Πώς σας φάνηκε;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν