Εκπαίδευση

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο

rsz_minedu_globe

Πραγματοποιήθηκε χθες στο κτίριο της Ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες εκδήλωση με τίτλο «Τα Ελληνικά τον 21ο αιώνα η οποία διοργανώθηκε από την ομάδα ΚΥΚΛΟΣ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

 Την εκδήλωση παρακολούθησαν 100 περίπου άτομα ανάμεσα στους οποίους δάσκαλοι, καθηγητές, εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων και της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου, ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν η μεταφράστρια Ρίτα Κολαίτη η οποία έχει τιμηθεί με βραβεία μετάφρασης από το ΕΚΕΜΕΛ και την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας. Στην συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν τα θέματα του μέλλοντος της ελληνικής γλώσσας τα επόμενα χρόνια με δεδομένο την πρόοδο της τεχνολογίας και της παγκοσμιοποίησης, η ενίσχυση της διδασκαλίας της ελληνικής γλωσσας στο εξωτερικό και στους ομογενείς, ο ρόλος της Εκκλησίας τόσο ιστορικά όσο και στην διατήρηση της γλώσσας ανάμεσα στους ομογενείς κλπ.

 Στην ομιλία του ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος διάβασε τον χαιρετισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Βλάσση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, ενώ παρουσιάστηκε και το βίντεο που ετοίμασε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων

 Την εκδήλωση κάλυψε η ομογενειακή ιστοσελίδα Newsville