Πολιτισμός

Εκδήλωση μνήμης για την θλιβερή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων από τον Σύλλογος Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος» στην Πάτρα

ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Μεγάλη εκδήλωση μνήμης και τιμής για την θλιβερή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, διοργανώνει ο Σύλλογος  Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος» την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 και ώρα 11.00, στην Πάτρα, στις αίθουσες του ξενοδοχείο Patra Palace (Όθωνος Αμαλίας 15).

Την εκδήλωσή θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής  Ένωσης και πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ κ. Chris Spirou,  ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής.

Επίσης την εκδήλωση θα περιαυγάσουν με την  παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Γουρδούπης, Διευθυντής Θρησκευτικής Υπηρεσίας ΓΕΕΘΑ, ο Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πελοπόννησο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, βουλευτές και Δήμαρχοι του νομού Αχαΐας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, αιρετοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής και άλλοι επίσημοι.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου «Αγία Λαύρα», του   Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μπεγουλακίου.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του «Φάρου», ο επιφανής ομογενής θα βραβευτεί για την τεράστια προσφορά του και το εξόχως σημαντικό έργο που έχει ανιδιοτελώς προσφέρει διαχρονικά στον Ελληνισμό.