Παιδί Τεχνολογία

Εκπαιδευτική ρομποτική για παιδιά στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Untitled-122-620x420

Η δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής του Μουσείου Επιστημών & Τεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Πατρών, [email protected], ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχθεί νέους μικρούς ρομποτιστές, που θα ενταχθούν και θα ακολουθήσουν το πρωτοποριακό πρόγραμμά της στον μαγικό κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics).

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ

Μετά από δύο δημιουργικά χρόνια δραστηριοτήτων, η αμιγώς εθελοντική δράση [email protected] έχει εντάξει στα μέλη της περισσότερα από 70 παιδάκια μικρούς ρομποτιστές (από τη Δ. Ελλάδα) και 25 προπονητές (επιστήμονες διαφορετικών και συμπληρωματικών γνωστικών αντικειμένων, φοιτητές πρωταθλητές ρομποτικής, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, δασκάλους και γονείς). Αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και την κοινωνία της Δ.Ελλάδας, μεταφέροντας προς τα μικρά παιδιά, που αποτελούν τους αυριανούς επιστήμονες και το μέλλον της κοινωνίας μας, την τεχνογνωσία και την εμπειρία κατασκευής ρομποτικών συστημάτων. Μέσα από ένα πρότυπο πρόγραμμα τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες, κατασκευές, δημιουργική σκέψη, επιστημονικές διαλέξεις και ομαδοσυνεργατική μάθηση.

Το 2019-2020 πρόκειται να ενταχθούν ως μέλη της ομάδας του [email protected] δεκαοκτώ νέοι μικροί ρομποτιστές (Γ’ και Δ’ Δημοτικού), που  θα επιλεγούν μετά από κλήρωση η οποία θα διεξαχθεί στο Μουσείο Επιστημών & Τεχνολογίας τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στις 14:00, παρουσία και όσων ενδιαφερομένων γονέων το επιθυμούν. Οι συναντήσεις των μικρών ρομποτιστών διεξάγονται κάθε Παρασκευή, στις 15.00-16.20 και 16.40-18.00, στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Το ετήσιο πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα, των 12 εβδομάδων το καθένα, με έναρξη στις 11 Οκτωβρίου 2019.

Αιτήσεις για τη συμμετοχή των παιδιών (Γ’ και Δ’ Δημοτικού) γίνονται συμπληρώνοντας την Αίτηση Εγγραφής μέχρι και την Κυριακή 29/9/2019.

Συνδεθείτε με τον συναρπαστικό κόσμο του [email protected] στο https://www.facebook.com/RobotsMET/

Πληροφορίες:

2610969491 (Παναγιώτης Κουστουμπάρδης – Υπεύθυνος [email protected])

2610996732 (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών)