Κοινωνία Προτεινόμενο

Έκτακτο βοήθημα σε οικογένειες με παιδί ΑμεΑ !

paidi-AmeA

«Η έκτακτη ενίσχυση ύψους 700 ευρώ ανά νοικοκυριό χορηγείται σε διακόσιες πενήντα χιλιάδες νοικοκυριά με εννιακόσιες πενήντα τρεις χιλιάδες μέλη, που ανήκουν στις ακόλουθες κοινωνικές ομάδες.

Πρώτη ομάδα, οικογένειες με τέσσερα τέκνα και άνω, με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα, με βάση τις δηλώσεις των πολιτών του έτους 2019, έως 20.000 ευρώ. Αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών, 19.140.

Δεύτερη ομάδα, οικογένειες που τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος, δηλαδή άνω των δώδεκα μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες. Αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών, 163.778.

Τρίτη ομάδα, οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι, κάτω δηλαδή από δώδεκα μήνες, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες. Αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών, 40.927.

Τέταρτη ομάδα, οικογένειες με εξαρτώμενα νέα τέκνα, δικαιούχοι του σχετικού επιδόματος έως 24 ετών. Αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών, 25.632.

Καταφέραμε ακόμη και τις τελευταίες μέρες, ακόμη και την τελευταία εβδομάδα, από το Σαββατοκύριακο και μετά, να δημιουργήσουμε λίγο ακόμη χώρο για να ωφεληθούν άλλες πενήντα χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Επιπλέον κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος; Τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία δέκα έτη, όπως προκύπτει από την υποβολή φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία δεκαετία. Και οι δύο γονείς του νοικοκυριού

θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και το άθροισμα των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, αλλά και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Συμπέρασμα: Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, αλλά και η συνολική διανομή του υπερπλεονάσματος δεν υποκαθιστά την κοινωνική πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης», ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας 

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ