Απόψεις Προτεινόμενο

Ελένη Βασιλοπούλου: ¨Να είναι καλοτάξιδο το 2019¨

el-galeon

ELENA

από τη δημοσιογράφο, Ελένη Βασιλοπούλου

Άφησα πίσω μου το 2018, σαν ένα βαρύ φορτίο το οποίο είχε αρχίσει να με πνίγει… Κάθε χρονιά, μου προσθέτει και μου αφαιρεί σημαντικούς ανθρώπους από τη ζωή μου, με κάνει να ωριμάζω αλλά παράλληλα να αντιδρώ και να επιμένω στην παιδικότητα μου, Κυρίως όμως με διδάσκει… Πόσα μαθαίνω, πόσα βιώνω, πόσα απολαμβάνω, πόσα αντέχω… κάθε χρονιά! 

Το 2018, το αποχαιρέτησα ανάβοντας ένα κερί στην μνήμη όσων αγαπώ και άδικα έχασα… στη μνήμη των ψυχών που χάθηκαν στην πύρινη λαίλαπα στο Μάτι, στις ζωές των παιδιών που βιώνουν την κακοποίηση, την εγκατάλειψη, την παραμέληση, την εκμετάλλευση, στις ζωές των ανθρώπων που έχασαν ότι είχαν και πρέπει να ορθοποδήσουν… Προσευχήθηκα για ένα καλύτερο 2019 και πείσμωσα περισσότερο. Φέτος θέλω και μπορώ να γευτώ κάθε στιγμή αυτής της χρονιάς. Πικρή, γλυκιά, κάθε της γεύση, μέχρι την τελευταία σταγόνα… 

Το 2019, το υποδέχθηκα με αγάπη και συγχώρεση. Ήθελα να απαλλαγώ από κάθε βαρύ φορτίο… Να γελάσω, να καλωσορίσω το νέο έτος και να σκεφθώ θετικά. Μόνο θετικά! 

Μέχρι τώρα, είχα σε πρώτο πλάνο τη δουλειά μου, έδινα προτεραιότητα στους άλλους και πολλές φορές παραμελούσα τον εαυτό μου. Φέτος, θέλω να κόψω την πίτα σε ίσα μέρη… Να φροντίσω εμένα για να είμαι καλύτερη ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας. Να χαρίσω περισσότερες ώρες στους ανθρώπους που αγαπώ, να προσφέρω κι άλλη αγάπη στα παιδιά που με χρειάζονται, να χαρίσω χαμόγελα και αισιοδοξία! 

Το 2019, ξεκινά με μια ειλικρινή εξομολόγηση προς εσάς, μέσα από τη ψυχή μου, καταθέτω όσα αισθάνομαι. 

Σας εύχομαι να είστε πληθωρικοί στην αγάπη, στον έρωτα, στην ευτυχία, στο γέλιο, στο πάθος, στη δημιουργικότητα, όλα να τα ζείτε με έντονα συναισθήματα. Σας εύχομαι επίσης, να είστε αλληλέγγυοι, στοργικοί, ανθρώπινοι, να σέβεστε τους συνανθρώπους σας, να δείχνετε μεγαλοψυχία και να μην είστε μόνοι… Σε κανέναν δεν αξίζει η μοναχική ζωή.

Ο άνθρωπος είναι σαν τα πλοία, ταξιδεύει μέσα σε ωκεανούς με καλοκαιρίες και καταιγίδες αλλά πάντα αναζητά ένα λιμάνι, να ανεφοδιαστεί, να ξαποστάσει τις μηχανές του, να οπλιστεί με νέα σχέδια για το επόμενο ταξίδι!!! 

Ας σκεφθούμε λοιπόν, το δικό μας πλοίο, το δικό μας λιμάνι, το δικό μας ταξίδι μέσα στο 2019!!! 

Καλή Χρονιά!!!