Ένα ακόμα παιδί θύμα μιας λεοπάρδαλης στην Ινδία

Σοκαριστικό αλλά τείνει να γίνει η καθημερινότητα για τους Ινδούς! Ένα τριχρονο παιδί ο Wasim Akram δέχτηκε επίθεση από λεοπάρδαλη, όταν βρισκόταν στην κουζίνα με τη μητέρα του.

Σύμφωνα με τις αρχές, το αιλουροειδές φαίνεται πως εισήλθε στο σπίτι από το παράθυρο και έσυρε το παιδί στο δάσος, όπου το κατασπάραξε. Εκτιμούν μάλιστα ότι η ίδια λεοπάρδαλη ευθύνεται για τις 3 δολοφονίες  μέσα σε δύο μήνες.Πριν λίγο καιρό στις 7 Δεκεμβρίου, θύμα της υπήρξε ένα ακόμη οχτάχρονο αγόρι.  

Οι τοπικοί αξιωματούχοι στο βόρειο κράτος Τζαμού και Κασμίρ ζήτησαν άδεια εξόντωσης της λεοπάρδαλης από την κρατική κυβέρνηση.   Εν τω μεταξύ, μια ομάδα υπαλλήλων της άγριας ζωής που είναι εξοπλισμένοι με όπλα ηρεμιστικού «χτενίζουν» την περιοχή για να εντοπίσουν το ζώο.

  «Η λεοπάρδαλη εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, αλλά δεν μπορούσαμε να την παγιδεύσουμε», δήλωσε ο υπεύθυνος της επιχείρησης.  

Οι αρχές έχουν επίσης δώσει συμβουλές στους κατοίκους της περιοχής σχετικά με το πώς να παραμείνουν ασφαλείς από επιθέσεις και τους ζητάνε να είναι προσεχτικοί.  

Οι επίσημες εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν μεταξύ 12.000 και 14.000 λεοπαρδάλεις στην Ινδία.   Υπολογίζεται ότι 431 λεοπαρδάλεις σκοτώθηκαν το 2017, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Οι περισσότερες σκοτώθηκαν από λαθροκυνηγούς για τις γούνες τους και μέλη του σώματος τους.  

Η αστική επέκταση έχει μειώσει τον αριθμό των δασικών οικότοπων για τα άγρια αυτά ζώα φέρνοντάς τα σε στενότερη επαφή  και σύγκρουση  με τους ανθρώπους.  

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώνονται από λεοπαρδάλεις αλλά οι αναφορές κάνουν λόγο για εκατοντάδες επιθέσεις ετησίως.  

Την περασμένη εβδομάδα ένας βουδιστής μοναχός σκοτώθηκε από λεοπάρδαλη ενώ διαλογιζόταν σε ένα δάσος στη δυτική πολιτεία της Μαχαράστρα. 

Πώς σας φάνηκε;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν