Προτεινόμενο Ψυχολογία

Έναρξη λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε 4.500 σωφρονιστικούς υπαλλήλους

3571079

Σε λειτουργία τέθηκε και επισήμως την Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020 η τηλεφωνική γραμμή 10205 του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την παροχή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους των Καταστημάτων Κράτησης της χώρας. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Στην εν λόγω γραμμή μπορούν να απευθύνονται σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εξωτερικοί φρουροί για την παροχή συμβουλευτικής, συναισθηματικής αποφόρτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης από άρτια εκπαιδευμένους και πλήρως καταρτισμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.

Το «παρών» στην τελετή έναρξης έδωσαν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός συνοδευόμενος από στελέχη του Οργανισμού, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κα Σοφία Νικολάου και ο Σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κος Βλάσιος Λαχανάς.

Διαβάστε σχετικά

Βράβευση της σύντομης ταινίας «Στην Κομοτηνή μένουμε σπίτι» του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής

Συμμετοχή Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Εθνική Επιτροπή Κρίσεων του προγράμματος “Γαλάζια Σημαία 2020″