Θέματα υγείας

Ενυδάτωση το καλοκαίρι – Πόσο νερό πρέπει να πίνετε;

ffdsadf-960x500

Τα παιδιά μας πρέπει να ενυδατώνονται συνεχώς, τι γίνεται όμως με εμάς; Για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς πρέπει να πίνουμε -το λιγότερο- οκτώ ποτήρια την ημέρα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όμως, η σύσταση ανεβαίνει καθώς αφυδατωνόμαστε ευκολότερα και ιδρώνουμε συνεχώς.

Σύμφωνα με τον Will Cole εμπειρογνώμονα στη λειτουργική ιατρική, «επειδή ιδρώνουμε περισσότερο το καλοκαίρι, χάνουμε επίσης περισσότερα υγρά γρηγορότερα, αυξάνοντας έτσι την ανάγκη του οργανισμού για πρόσθετη πρόσληψη νερού». Τα καλά νέα είναι ότι είναι πιο εύκολο να πίνετε περισσότερο νερό το καλοκαίρι, αφού παρατηρείτε ότι διψάτε πιο συχνά. Είναι σημαντικό να διατηρείτε την πρόσληψη νερού σε σταθερό επίπεδο, ανεξάρτητα από τον καιρό. Γενικά, η πρόσληψη νερού πρέπει να είναι περίπου 1,5 λίτρο νερό ημερησίως, αλλά ανάλογα με τα επίπεδα δραστηριότητας, το βάρος, το ύψος και το φύλο σας, η ποσότητα αυτή θα μπορούσε να είναι λίγο μεγαλύτερη», τόνισε ο Δρ. Cole.

Επιπλέον, προκειμένου να αποφύγετε την αφυδάτωση αν ασκείστε το καλοκαίρι πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη υγρών. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να πίνετε επιπλέον νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα, ειδικά αν γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

 Διαβάστε επίσης:

Τελικά γιατί μουλιάζουν τα δάχτυλα όταν βρίσκονται μέσα στο νερό;

Από τι κινδυνεύετε αν ξαναγεμίζετε τα πλαστικά μπουκάλια του νερού;

Τι πρέπει να περιέχει το μικρό φαρμακείο του καλοκαιριού?

6 πράγματα που θα κάνεις αυτό το καλοκαίρι και θα αλλάξει η διάθεση σου και όχι μόνο….