Εκπαίδευση

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Αντιπροσωπείας Διαθέσιμων Εκπαιδευτικών

1

Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 επισκέφτηκαν την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και οι αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, συνοδεύοντας τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς των Τεχνικών ειδικοτήτων και τομέων που επανασυστήνονται.

Η συνάντηση με το Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο έγινε σε θετικό κλίμα. Ο κος Περιφερειακός στο καλωσόρισμα του επισήμανε στους εκπαιδευτικούς των τεχνικών ειδικοτήτων ότι ο αγώνας τους ενάντια σε μια άδικη πολιτική δικαιώθηκε και επιστρέφουν στις θέσεις τους.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας κατέθεσαν μια σειρά προτάσεων στην κατεύθυνση της έγκαιρης και ολοκληρωμένης απορρόφησής τους ώστε με τη νέα σχολική χρονιά να θεωρηθεί ότι οι δομές της Τεχνικής Εκπαίδευσης λειτουργούν σε πλήρη σύνθεση.Ο Περιφερειακός Διευθυντής με τη σειρά του επισήμανε πως θα εργαστεί και αυτός προς αυτή τη κατεύθυνση, αρχής γενομένης με την ολοκλήρωση των θεσμικών κειμένων και την ψήφιση των από το ελληνικό Κοινοβούλιο σε συνδυασμό με τις εφαρμοστικές εγκυκλίους που θα ακολουθήσουν.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής θα αφουγκραστεί τις αγωνίες και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών ώστε να δρομολογηθούν, στο πλαίσιο που τον αφορά, βιώσιμες και ορθολογικές πρακτικές στο χώρο της Τεχνικοεπαγγελματικής Εκπαίδευσης.