Κοινωνία

Επιτέλους, ένα πάρκο στην Παραλία Πατρών

56a7806da113de74d6866b33fa029dc8_L

Όπως ήδη έγραψε η «Γ» από την περασμένη Κυριακή, στόχος της δημοτικής Αρχής της Πάτρας είναι ένα νέο πάρκο αναψυχής και πρασίνου να «ξεφυτρώσει» στην παράκτια περιοχή της Παραλίας Πατρών, στο ύψος του «Κόκκινου Μύλου», εκεί όπου επί σειρά ετών γινόταν παλαιότερα η μεγάλη εμποροπανήγυρη.

Η αρχή έγινε το περασμένο Σάββατο με τη δεδροφύτευση που έγινε με την πρωτοβουλία των υπαλλήλων της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Χρήστο Κορδά η έκταση 15 στρεμμάτων θα μετατραπεί σε χώρο αναψυχής, ενώ σαφώς θα βελτιώσει την εικόνα μιας περιοχής που κατά κοινή ομολογία παρέμενε παραμελημένη εδώ και χρόνια.

Στο χώρο θα γίνουν και άλλες δεντροφυτεύσεις, θα καθαριστεί, θα τοποθετηθούν φωτιστικά, παγκάκια και γκαζόν. Να προσθέσουμε ότι κοντά σε όλα αυτά πρέπει να τοποθετηθεί και μία παιδική χαρά που θα προσφέρει τεράστια χαρά και διέξοδο σε εκατοντάδες παιδιά της περιοχής, που αυτή τη στιγμή δεν έχουν πλατεία ή άλλο κοινόχρηστο χώρο για να παίξουν και να πληροφορήσουμε την δημοτική Αρχή πως οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν πως και πως την διαμόρφωση του χώρου, που ως όραμα υπήρχε από την εποχή του αυτόνομου Δήμου Παραλίας, αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Επίσης, να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τον κ. Κορδά έχει δρομολογηθεί η διαμόρφωση και της νέας πλατείας στον Άγιο Νικόλαο Λεύκας, στις Εργατικές Κατοικίες.

πηγή