Κοινωνία

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη – Κλειστό το σχολείο του παιδιού της γυναίκας που προσβλήθηκε από τον ιό

corona-7-660
Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για 38χρονη γυναίκα, η οποία είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Ιταλία. Η γυναίκα ήταν στο Μιλάνο και επέστρεψε οδικώς, ενώ εμφανίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μαζί με μία άλλη γυναίκα.
 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο της ομάδας των ειδικών του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, η γυναίκα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και λαμβάνει ήδη αντιιική αγωγή ενώ τα συγγενικά της πρόσωπα έχουν τεθεί σε απομόνωση.
 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη την Τετάρτη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για το σχολείο που πηγαίνει το παιδί της 38χρονης που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό.

 
Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε ψυχραιμία, ενώ τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του κρούσματος. Τόσο ο κ. Τσιόδρας όσο και το υπουργείο Υγείας συνιστούν σε όσους έρχονται από χώρες και περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού να τηρούν τους απαραίτητους κανόνες πρσωπικής υγιεινής και να ενημερώνουν τον γιατρό τους και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.
 
Επίσης στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο πήγαν σήμερα άλλα τρία άτομα που είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία. Εξετάστηκαν από την αρμόδια ιατρική επιτροπή, καθώς και Ιταλούς ιατρούς που βρίσκονται στη χώρα μας. Τελικά οι δύο αποχώρησαν, ενώ ο τρίτος έχει μεταφερθεί στο ΑΧΕΠΑ και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί. Οι συγγενείς των ασθενών στο ΑΧΕΠΑ πήραν οδηγίες να περιορίσουν τις επισκέψεις και να φορούν μάσκες όσο κινούνται στους χώρους του νοσοκομείου.