Έρευνα: Αυτό είναι το χόμπι που φέρνει κοντά τα ζευγάρια

Φανταζόσασταν πως ένα μάθημα ζωγραφικής μπορεί να σας φέρει κοντά με τον σύντροφό σας; Και όμως, μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Marriage and Family, αναφέρει πως η ζωγραφική μπορεί να φέρει το ζευγάρι πιο κοντά.

Για τις ανάγκες της έρευνας, μελετήθηκαν 20 ζευγάρια από 20 έως 40 ετών, στα οποία τους ανατέθηκε από μία ψυχαγωγική δραστηριότητα. Τα ζευγάρια είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε επιτραπέζια παιχνίδια και ένα μάθημα ζωγραφικής. Σύμφωνα με τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης», τα ζευγάρια ένιωσαν πιο έντονα συναισθήματα κατά τη διάρκεια του μαθήματος ζωγραφικής και τα αποτελέσματα της έκκρισης ωκυτοκίνης στο σώμα τους ήταν τα διπλάσια.

 «Ένα σεμινάριο ζωγραφικής δεν θεωρείται ένα συνηθισμένο ραντεβού με τον σύντροφό σας. Ωστόσο, τα ζευγάρια που ζωγράφιζαν, δέθηκαν περισσότερο μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα, επιλέγοντας να αλληλεπιδράσουν» δήλωσε η Karen Melton, επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης.

Μία άλλη πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα ζευγάρια που συμμετέχουν σε δραστηριότητες και μαθαίνουν μία νέα δεξιότητα, έχουν μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

«Τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι τα νέα περιβάλλοντα μπορεί επίσης να τονώσουν την απελευθέρωση της ωκυτοκίνης. Για τα ζευγάρια, αυτό μπορεί ενδεχομένως να μεταφραστεί στην εξεύρεση νέων και συναρπαστικών δραστηριοτήτων για τις νυχτερινές τους εξόδους», πρόσθεσε η Melton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν