Έρευνα: Γιατί οι γονείς πρέπει να απαντάνε σε όλες τις ερωτήσεις του παιδιού;

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά από μια ηλικία και μετά έχουν πολλές απορίες. Μερικές φορές οι γονείς κουράζονται ή βαριούνται να απαντήσουν σε όλες αυτές τις απορίες. Άλλες πάλι, νιώθουν άβολα όταν ένα παιδί έχει απορίες σχετικά με θέματα που αφορούν αποκλειστικά τους μεγάλους.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Παρόλα αυτά, έρευνες έχουν δείξει ότι είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να παίρνουν απάντηση σε όλες τις απορίες τους. Αυτό, θα τα βοηθήσει να μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά την γλώσσα. Επίσης, δε θα φοβούνται και μεγαλώνοντας να αρθρώσουν μια απορία και τέλος θα αναπτύξουν πολύ στενές σχέσεις με τους γονείς τους.

Πολλά παιδιά φοβούνται να ρωτήσουν τον δάσκαλο, ακριβώς επειδή οι γονείς με τον τρόπο τους, τα έμαθαν ότι οι πολλές ερωτήσεις είναι κουραστικές. Κάτι που φυσικά είναι πολύ κακό.

Αν θέλουμε λοιπόν τα παιδιά να έχουν καλές επιδόσεις στα μαθήματα αλλά και στην ζωή, όπως επίσης να έχουν καλές και στενές σχέσεις μαζί μας, πρέπει να τα ενθαρρύνουμε να εκφράζουν τις απορίες τους. Στο παρακάτω άρθρο λοιπόν, θα δούμε πως μπορούμε να ανοίξουμε μια σωστή συζήτηση με το παιδί μας. Διαβάστε παρακάτω:

Τα  παιδιά με περιέργεια έχουν υψηλές επιδόσεις.

Η περιέργεια είναι αυτό που βοήθησε πολλούς επιστήμονες να κάνουν σημαντικές ανακαλύψεις και με τον ίδιο τρόπο, μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να γίνουν πιο επιτυχημένα στην επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων όσον αφορά τις επιδώσεις τους στην ανάγνωση και των μαθηματικών.

Βοηθώντας το παιδί σας να ενδιαφέρεται περισσότερο για διαφορετικά πράγματα θα το  βοηθήσει να γίνει καλύτερο στο σχολείο. Θα ενδιαφέρεται για νέα πράγματα και θα είναι πραγματικά χαρούμενο όταν μαθαίνει νέα πράγματα.

Έρευνες έδειξαν ότι πρέπει να απαντάμε στις ερωτήσεις του παιδιού αν θέλουμε να πετύχει στην ζωή του!

Υπάρχει διαφορά μεταξύ μιας απλής και μιας λεπτομερούς εξήγησης.

Όταν ένα παιδί λαμβάνει σύντομες απαντήσεις, δεν θα συνεχίσει να κάνει περισσότερες ερωτήσεις και γι ‘αυτό δεν θα μπορεί να μάθει περισσότερα. Η προσθήκη λεπτομερειών στην εξήγησή σας θα κάνει εσάς και το παιδί σας να κάνετε μια μακρύτερη συνομιλία και θα καταλάβουν καλύτερα το θέμα.

Θα σας πούμε ένα απλό παράδειγμα. Φανταστείτε ότι το παιδί σας, σας ρωτάει, «Γιατί κλαις; Η απάντησή σας δεν πρέπει να είναι, “Κλαίνε και οι ενήλικες.”, καθώς αυτό θα σταματήσει αμέσως τη συνομιλία.

Αντ ‘αυτού, μπορείτε να πείτε “Πονάνε τα δάχτυλά μου” και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει τη συζήτηση με το “Πού το χτύπησες;” ή “Πονάει πολύ;” ή “Πώς μπορώ να βοηθήσω;” … και ούτω καθεξής.

Έρευνες έδειξαν ότι πρέπει να απαντάμε στις ερωτήσεις του παιδιού αν θέλουμε να πετύχει στην ζωή του!

Η χρήση απλών εξηγήσεων θα κάνει το παιδί σας πιο περίεργο.

Αν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε δύσκολες λέξεις, τότε το παιδί δε θα καταλάβει τι θέλετε να του πείτε. Σταματήστε λοιπόν να μιλάτε στο παιδί σας και ξεκινήστε να συζητάτε μαζί του. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί θα συμμετάσχει στη συζήτηση και δε θα την βαρεθεί.

Έρευνες έδειξαν ότι πρέπει να απαντάμε στις ερωτήσεις του παιδιού αν θέλουμε να πετύχει στην ζωή του!

Θα μάθετε και οι δύο νέα πράγματα αν είστε ανοιχτοί σε νέες πληροφορίες και συζητάτε περισσότερο.

Πολλοί γονείς ανησυχούν ότι δεν θα έχουν απαντήσεις, σε κάποια ερώτηση των παιδιών τους. Δεν είναι κακό να πείτε σε μια ερώτηση “δεν ξέρω” . Παρόλα αυτά, μην σταματήσετε την συζήτηση εκεί. Συνεχίστε την λέγοντάς του “Ας μάθουμε μαζί.” .

Αυτό θα σας βοηθήσει να μάθετε μαζί νέα πράγματα. Έτσι, θα μάθετε και στο παιδί ότι όταν κάτι δεν το γνωρίζει καλό θα ήταν να προσπαθεί να μαθαίνει περισσότερα γι’ αυτά, πριν βγάλει κάποιο συμπέρασμα.

Έρευνες έδειξαν ότι πρέπει να απαντάμε στις ερωτήσεις του παιδιού αν θέλουμε να πετύχει στην ζωή του!

 

Διαβάστε επίσης

8 προϊόντα για τα μωρά που δεν θα αγοράσουν οι έμπειροι γονείς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν