Μετά από έρευνα στη Βρετανία, το BBC αναφέρει πως τα περισσότερα παιδιά κοιμούνται με το κινητό δίπλα στο κρεβάτι τους. Το αποτέλεσμα προέκυψε από την ετήσια έρευνα Childwise, σχετικά με τους νέους και την τεχνολογία. Πλέον, τα παιδιά αποκτούν το δικό τους κινητό σε όλο και μικρότερη ηλικία και πλέον από τα επτά και μετά, τα περισσότερα έχουν από μία δική τους συσκευή.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης πως ο μέσος όρος που περνούν με το κινητό τα παιδιά και οι έφηβοι ηλικίας 7-16 ετών είναι τρεις ώρες και 20 λεπτά καθημερινά. Ο ερευνητής Σάιμον Λέγκετ λέει ότι τα κινητά μπορούν να «κυριαρχήσουν στις ζωές των παιδιών».

Όταν τα παιδιά έχουν πάντα τόσο άμεση πρόσβαση στα κινητά, εξηγεί ο ίδιος, είναι δύσκολο για τους γονείς να θέτουν όρια στη χρήση που κάνουν τα παιδιά τους. Η έρευνα, η οποία βασίστηκε σε συνεντεύξεις με 2.200 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο ηλικίας 5 με 16 ετών, δείχνει τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζουν τα κινητά τηλέφωνα στις ζωές των νέων.

Το 57% των ερωτηθέντων παιδιών έχουν πάντα το κινητό δίπλα στο κρεβάτι τους, ενώ το 44% αισθάνονται «άβολα» αν βρεθούν κάποια στιγμή χωρίς σήμα. Το 42% απάντησαν ότι έχουν πάντα μαζί τους το κινητό τους και ότι δεν το απενεργοποιούν ποτέ.

Για το 70% των παιδιών και πλέον τα κινητά τους είναι συνδεδεμένα με το Ιντερνετ. Είτε τα χρησιμοποιούν για να συνομιλούν, να βλέπουν βίντεο με ψυχαγωγικό περιεχόμενο ή να αναζητούν πληροφορίες, τα κινητά είναι η κύρια είσοδος των νέων στο Διαδίκτυο.