Σχολή Γονέων

Έρευνα: Όσοι πιέζουν τα παιδιά τους στο σχολείο, δεν μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά

paidi-sxoleio-juniorsclub

Οι γονείς δίνουν μεγάλη σημασία στο να μεγαλώσουν καλοσυνάτα παιδιά που νοιάζονται για τους άλλους, ωστόσο τα παιδιά από την πλευρά τους θεωρούν ότι η προσωπική επιτυχία είναι πιο σημαντικός σκοπός από τον αλτρουισμό. Αυτά διαπίστωσε έρευνα του Χάρβαρντ που προσπάθησε να καταγράψει τι θέλουν οι γονείς για τα παιδιά τους και τι νομίζουν τα ίδια τα παιδιά ότι πρέπει να κάνουν στη ζωή.

Σύμφωνα με τους μελετητές, η διαφορά στις απόψεις έχει να κάνει και με τα λάθος μηνύματα που στέλνουν οι γονείς. Μπορεί δηλαδή να λένε ότι η προτεραιότητά τους είναι τα παιδιά τους να γίνουν αλτρουιστές, αλλά στην πραγματικότητα καθημερινά τα ωθούν στο να αναζητήσουν την προσωπική επιτυχία και να γίνουν καλοί μαθητές, ή καλοί φοιτητές.

Σύμφωνα πάντως με την έρευνα όσοι πιέζουν τα παιδιά τους στο σχολείο, δεν μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά. Επίσης όσοι δεν μαθαίνουν στα παιδιά τους να νοιάζονται για τους άλλους μεγαλώνουν ανθρώπους που δεν μπορούν να χτίσουν υγιείς σχέσεις, γεγονός που έχει σοβαρό αντίκτυπο στη συναισθηματική τους ζωή.