Εκπαίδευση Παιδί

Εθελοντής στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο – Νέος κύκλος εκπαίδευσης

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ@ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) προσκαλεί ανθρώπους κάθε ηλικίας να συμμετέχουν στον νέο κύκλο εκπαίδευσης εθελοντών που ξεκινά τον Ιούνιο του 2019. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση volunteers@hcm.gr ή στο τηλέφωνο 2103312995.  Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση, οι συμμετέχοντες αποτελούν πλέον ενεργά μέλη του εθελοντικού προγράμματος του ΕΠΜ και έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν στις λειτουργίες που θα επιλέξουν με βάση τα ενδιαφέροντά τους αλλά και τις ανάγκες του μουσείου. 

Ενδεικτικά, ο εθελοντής του ΕΠΜ μπορεί να

  • έχει τη χαρά της συνεργασίας με μικρούς και μεγάλους στον εκθεσιακό χώρο του

 Παιδικού Μουσείου της Αθήνας,

  • συμμετέχει και να υποστηρίζει τους ερμηνευτές του ΕΠΜ στο καλοκαιρινό ολοήμερο

      πρόγραμμα σε παιδιά 6-12 χρόνων και στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές

      ομάδες και για οικογένειες που πραγματοποιούνται στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας,

      σε άλλα μουσεία και σε άλλους χώρους,

  • αφιερώσει τον χρόνο του στο Κέντρο Έρευνας και Τεκμηρίωσης, τη βιβλιοθήκη, το

      δωρητήριο

Με χαρά περιμένουμε τη δήλωση ενδιαφέροντός σας!

Πληροφορίες: τηλ. 2103312995

To Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα και είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που επιδιώκει εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς. Από το 1994, έχει δημιουργήσει και λειτουργεί το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για ένα μουσείο πολυθεματικό με διαδραστικά (hands on) εκθέματα που είναι ειδικά διαμορφωμένα για να εξυπηρετούν τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών, κυρίως μέχρι 12 χρόνων, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών που συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους. Στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας η μάθηση υποστηρίζεται από τα πραγματικά αντικείμενα, τις χειροπιαστές εμπειρίες και το παιχνίδι.

Περισσότεροι από 5.000 εθελοντές έχουν προσφέρει τον χρόνο και τη δημιουργική τους διάθεση στηρίζοντας συστηματικά και υπεύθυνα το έργο του ΕΠΜ από την ίδρυσή του το 1987 μέχρι σήμερα. Το εθελοντικό πρόγραμμα του ΕΠΜ έχει βραβευτεί με τιμητική διάκριση από την ΕΟΣΦΙΜ (Ελληνική Ομοσπονδία Σωματείων Φίλων των Μουσείων).