Κοινωνία

Φιλιατρά Μεσσηνίας: Απόπειρα αρπαγής 3χρονου παιδιού – Πώς αντέδρασε η μητέρα;

arpagi-anilikou

Το juniorsclub.gr στη στήλη STAY SAFE —> Θέματα ασφαλείας, έχει ενημερωτικά άρθρα σε συνεργασία με τον υπεύθυνο σε θέματα ασφαλείας και εκπαιδευτή αυτοάμυνας Raptor krav maga, κο Γιώργο Μιμμή.

Είναι πλέον αρκετά συχνό ως φαινόμενο και στην Ελλάδα, τα περιστατικά αρπαγής, απόπειρας αρπαγής και εξαφάνισης όπου πρωταγωνιστούν παιδιά. Με πρόσφατα τα δυο περιστατικά της 10χρονης Μαρκέλλας από την Θεσσαλονίκη και την επίσης 10χρονη Ιωάννα από τις Αχαρνές

Ωστόσο, την Παρασκεύη άλλο ένα περιστατικό τάραξε την τοπική κοινωνία των Φιλιατρών στη Μεσσηνία, στην κεντρική πλατεία της πόλης, όταν αλλοδαπός φέρεται να αποπειράθηκε να αρπάξει ανήλικο κορίτσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι, 3 ετών έπαιζε αμέριμνο και η μητέρα του ήταν εκείνη που αντιλήφθηκε πως ο αλλοδαπός το είχε πλησιάσει και επιχείρησε να το αρπάξει. Η μητέρα επενέβη και πολύ γρήγορα ειδοποιήθηκε το Α.Τ. Τριφυλίας, ενώ ενημερώθηκε και ο δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης.

Οι γονείς με το κοριτσάκι μετέβησαν στο Α.Τ. Τριφυλίας όπου υπέβαλλαν μήνυση για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στον αλλοδαπό ο οποίος προσήχθη και κρατείται στο ίδιο τμήμα. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για 29χρονο από το Σουδάν ο οποίος διαθέτει έγγραφα νόμιμης παραμονής στο χώρα. Ο ίδιος αρνείται ότι αποπειράθηκε να αρπάξει το ανήλικο κορίτσι.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης δήλωσε: “Ενημερωθήκατε κι εσείς για το περιστατικό, όπως κι εγώ. Βρισκόμαστε στο Α.Τ. Βέβαια η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και ευτυχώς. Ένα κοριτσάκι, το οποίο βρίσκεται εδώ με τους γονείς του, προσπάθησε ο εν λόγω κύριος να το πάρει, δεν ξέρω με ποιο σκοπό κτλ. Τραβούσε το παιδί απ’ το χέρι, το πήρανε χαμπάρι η μητέρα του πιο πέρα και κάποιοι συγχωριανοί μας. Πήραν το παιδάκι. Είναι τρομαγμένο. Οι γονείς είναι ανάστατοι.

Είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει μέσα σ’ αυτό το μήνα. Το ένα συνέβη στο Καλό Νερό, το άλλο τώρα στα Φιλιατρά. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Πρέπει να πάρουμε μέτρα. Κι εμείς σαν δημοτική Αρχή και θα το δούμε άμεσα, αλλά και το κράτος πρέπει να συμπαρασταθεί και να δείξει στο πρόβλημα στο οποίο έχουμε, ειδικά στα Φιλιατρά, έχουμε πέντε χιλιάδες αλλοδαπούς από διάφορες χώρες.” 

Διαβάστε επίσης:

STAY SAFE: 18 κανόνες ασφαλείας για τα παιδιά που πηγαίνουν μόνα τους, στο σχολείο

STAY SAFE: 5 βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά, όταν χαθούν

Τι πρέπει να κάνετε όταν εξαφανιστεί το παιδί;

Ληστεία, επίθεση, απαγωγή, βιασμός, εισβολή στο σπίτι… Υπάρχει τρόπος να προστατευτεί κάποιος;