Φοιτητής με κατάθλιψη γίνεται θύμα των “φίλων” του στο facebook.Ταινία μικρού μήκους που δεν πρέπει να χάσετε!

ELENAΑπό την Ελένη Βασιλοπούλου

Ο δρόμος της μοναξιάς σε οδηγεί στην απομόνωση, η απομόνωση δίνει την σκυτάλη στην απόγνωση και όλα αυτά καταφθάνουν στον ίδιο προορισμό! ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ!

Το juniorsclub.gr, σας παρουσιάζει την ταινία μικρού μήκους “Facebook Request | Short Film on Depression | TRIGGER WARNING!” 

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ένας νέος Ινδός φοιτητής, που ανήκει στο δόγμα του Σιχισμού, ο οποίος βιώνει την κατάθλιψη και γίνεται εύκολο θύμα με άδοξο τέλος. Ένας Σιχ, σύμφωνα με την θρησκεία του, θεωρεί τον εγωισμό, τον θυμό, την απληστία, την προσκόλληση και την λαγνεία ως “Τα Πέντε Κακά”, δηλαδή τα 5 αμαρτήματα που πρέπει να προσέξει στην ζωή του.

Ωστόσο στην ταινία, θα δείτε έναν πιστό Σιχ φαινομενικά, να αφήνει τον θυμό να τον πνίγει και να προσκολλάτε, σε μια επώδυνη ψυχικά κατάσταση να τον οδηγεί σε ακραίες επιλογές…

Πρώτα, εγκαταλείπει τον εαυτό του και απλώς υπάρχει…, φλερτάρει συχνά με την ιδέα του θανάτου κι’ όταν παθαίνει κρίσεις επαναφοράς, τότε εγκλωβίζεται στο πλασματικό κόσμο του facebook. Πολλοί φίλοι, αλλά δεν είναι κανείς πραγματικά κοντά του, χωρίς βιωματικές εμπειρίες, χωρίς αυτά που πραγματικά πρέπει να κάνει ένας νέος.

Αμελεί τον εαυτό του, το σπίτι του κι’ όταν διακρίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, πάλι στο facebook, τότε… πέφτει στην παγίδα. Αγνοώντας με ποια/ον πραγματικά ανταλλάσσει μηνύματα, μιλώντας με μια φωτογραφία, αφήνει την φαντασία του να κάνει σενάρια, να φλερτάρει και αρχίζει να αισθάνεται, να ερωτεύεται το άγνωστο…

Τέλειο θύμα για κάποιον απατεώνα. Ψαρεύουν τα θύματα τους και ανιχνεύουν αμέσως την ευάλωτη ψυχή τους. Οι απατεώνες λατρεύουν αυτά τα θύματα, γιατί πολύ εύκολα μπορούν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά ή και μικρότερα. Έτσι γίνεται και με τον πρωταγωνιστή της ταινίας. 

…στο τέλος… ψάχνει μόνο την αφορμή για να… και όταν τη βρει… τότε χάνει κάθε ελπίδα, χάνει τα πάντα, χάνεται…

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν