Μωρό Προτεινόμενο

Φροντίδα μωρού, πρώτες βοήθειες και προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια του! Για γονείς που θέλουν να μάθουν! (Περιορισμένες θέσεις)

babygirlnames

Το juniorsclub.gr σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών και Μαιευτών Πάτρας σας προσκαλεί στο «Σεμινάριο φροντίδας μωρού – για μπαμπάδες και μαμάδες»

first_cuddle_205207

Για πρώτη φορά οι μπαμπάδες καλούνται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε συνεργασία με τις μαμάδες να δημιουργήσουν μια ομάδα η οποία θα αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της οικογένειας και του μωρού.

Πλέον όλοι οι μπαμπάδες ασχολούνται με τα μωρά τους. Τους αρέσει να βιώνουν το μεγάλωμα και να φροντίζουν τα παιδιά τους.

Μαμάδες και μπαμπάδες μαζί έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο (εντελώς δωρεάν) το οποίο αποτελείται από 5 κύκλους με διαφορετικές θεματικές ενότητες. 

Αρωγοί του σεμιναρίου φροντίδας μωρού – για μπαμπάδες και μαμάδες:

Η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αχαΐας

logo-thilasmos

Το Εκπαιδευτικό συγκρότημα ΒΕΡΓΗ και συγκεκριμένα το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στην Πάτρα (Ζαΐμη 21 – τηλ. 2610-271827 & 2610-270293)  με το τμήμα ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ και τους σπουδαστές οι οποίοι θα παραβρεθούν στο σεμινάριο.

IEK LOGO 250x

Το κατάστημα βρεφικών και παιδικών ενδυμάτων και ειδών,  “Το Μωράκι” ΑΦΟΙ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗ ΟΕ (Καραϊσκάκη 127, Πάτρα). Το οποίο μας προσφέρει όλα όσα χρειαζόμαστε για την καλύτερη εκπαίδευση των μπαμπάδων και των μαμάδων.

Το σεμινάριο ξεκινά την Τετάρτη στις 27/01/2016 στις 5:00 μ.μ. (στο χώρο σεμιναρίων και εκγύμνασης Ηρώων Πολυτεχνείου 92, Πάτρα).

Η συμμετοχή μέχρι στιγμής είναι αρκετά μεγάλη, ωστόσο μπορείτε ακόμα να δηλώνετε το ενδιαφέρον σας στο 6932.011.395 ή στείλτε μας τα στοιχεία σας στο info@juniorsclub.gr για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. 

baby-daddy-1-juniorsclub

Σεμινάριο φροντίδας μωρού – για μπαμπάδες και μαμάδες

Αποτελείται από 5 διαφορετικές θεματικές ενότητες, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να γίνονται όλες κάθε Τετάρτη στις 5:00μ.μ. – 7:00μ.μ.

Σε κάθε θεματική ενότητα, θα υπάρξει το θεωρητικό μέρος, το πρακτικό μέρος στο οποίο θα εκπαιδευτείτε και στο τέλος θα απαντηθούν οι ερωτήσεις σας.

1.Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016: Ο ρόλος του γονέα (μπαμπάς – μαμά) – Προετοιμασία του μεγαλύτερου παιδιού για το ερχομό του νέου μέλους – Προετοιμασία υπόλοιπων μελών της οικογένειας (γιαγιά-παππούς-θείοι).

Μαρία Κιούρτη - Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Μητρικού Θηλασμού-Πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Πάτρας

Ελένη Σκούρα  – Κοινωνιολόγος- Κοινωνική Λειτουργός- Οικογενειακή σύμβουλος 

2.Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016: Μητρικός θηλασμός 

Νικολέτα Καϊάφα – Μαία

Χριστίνα Χριστοδουλοπούλου – Μαία

3.Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016: Φροντίδα μωρού (για μπαμπάδες και μαμάδες) Υγιεινή μωρού/μπάνιο/πάνα- Ένδυση – Κλάμα – Ύπνος

Καλλιόπη Φιλιοπούλου – Μαία

Νικολέτα Καϊάφα – Μαία

4.Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016: Πρώτες βοήθειες νεογνών, μωρών και παιδιώνΜέτρα ασφάλειας για τη ζωή του μωρού σας και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας

Πρώτες βοήθειες για νεογνά, πρώτες βοήθειες για μωρά και παιδιά και στο τέλος συμβουλές για την ασφάλεια του μωρού – παιδιού (π.χ. πώς προφυλάσσεται το μωρό σας με το καροτσάκι από κάποιον επίδοξο ληστή, πώς περπατάτε με το παιδί κρατώντας το στο χέρι, ασφάλεια σε πλατείες και πάρκα όταν το παιδί παίζει, πώς αντιμετωπίζετε μία απειλή έχοντας το μωρό σας μαζί, κ.α.)

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ιωάννης Τόμπρος – Μαιευτής 

Γιώργος Μιμμής – Υπεύθυνος σε θέματα ασφαλείας (STAY SAFE Raptor krav maga), Εκπαιδευτής αυτοάμυνας (Raptor krav maga

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016: Λοχεία

Μαρία Κιούρτη - Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Μητρικού Θηλασμού-Πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Πάτρας

Ελένη Σκούρα  – Κοινωνιολόγος- Κοινωνική Λειτουργός- Οικογενειακή σύμβουλος 

Χριστίνα Χριστοδουλοπούλου – Μαία 

Το σεμινάριο θα συντονίζει η δημοσιογράφος, Ελένη Βασιλοπούλου.

Το σεμινάριο απευθύνετε σε γονείς ή μελλοντικούς γονείς και είναι εντελώς δωρεάν.

Έχετε δικαίωμα να επιλέξετε και τις θεματικές ενότητες που θέλετε να παρακολουθήσετε.

afisa seminario