Εμβόλια

Φθινοπωρινή έξαρση της γρίπης – Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων

emvolio_2

Tα πρώτα κρούσματα του ιού της γρίπης ξεκίνησαν. Ήδη από τις αρχές του μήνα, τα φαρμακεία της χώρας έχουν εξοπλιστεί με τα αντιγριπικά εμβόλια. Στη Θεσσαλονίκη μόνο, τα εμβόλια ανέρχονται στα 137.000 και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος εκτιμά πως η ποσότητα αυτή είναι επαρκής για την κάλυψη των αναγκών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η περίοδος της εποχικής γρίπης είναι από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο, με πιθανή έξαρση μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ

Μάλιστα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επισημαίνει η εποχική γρίπη είναι το πιο συχνό νόσημα, καθώς και το πιο συχνό αίτιο θανάτου από νόσημα που προλαμβάνεται με εμβολιασμό.

Ο ετήσιος αντιγριπικός εμβολιασμός είναι το μοναδικό μέτρο, που μπορεί αποδεδειγμένα να προφυλάξει από τη νόσο, με το ποσοστό προφύλαξης να κυμαίνεται από 40%-60%. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που εμβολιασθέντα άτομα νοσήσουν, η κλινική εικόνα είναι ηπιότερη και αποτρέπεται στη συντριπτική πλειοψηφία η ανάγκη για νοσηλεία.