Συνταγές

Φτιάξτε χριστουγεννιάτική πίτσα για τους μικρούς μας φίλους!

219923

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που ξετρελένει μικρούς και μεγάλους. Για να μπείτε στο εορταστικό κλίμα φτιάξτε μια πίτσα… χιονάνθρωπο!

Υλικά (για 4 πίτσες):

• 1 1/2 φλ. (375ml) ζεστό νερό

• 1 κουτ. του γλυκού μέλι

• 2 κουτ. του γλυκού (7gr) μαγιά

• 4 φλ. (600gr) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 1 κουτ. του γλυκού αλάτι

• 1/4 φλ. (60ml) ελαιόλαδο

• 1 φλ. σάλτσα ντομάτας

• 250gr τριμμένο τυρί για πίτσα

• 1 καρότο

• 28 μαύρες ελιές

Παρασκευή:

1. Ανακατέψτε το νερό, το μέλι και τη μαγιά σε μια κανάτα ή μπολ. Στο μπολ του μίξερ, με γάντζο για ζύμη, βάλτε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέστε το μείγμα της μαγιάς και το ελαιόλαδο και ζυμώστε για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή και ελαστική.

Μεταφέρετε τη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ, σκεπάστε με μια πετσέτα κουζίνας, και τοποθετήστε τη σε ένα ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε τη ζύμη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίστε τη σε 4 ισομεγέθεις μπάλες. Πάρτε τη μία και φτιάξτε τρεις μπάλες, τη μία μικρότερη από την άλλη. Δουλεύοντας με μία μπάλα τη φορά φτιάξτε τρεις κύκλους, πάλι τον ένα μικρότερο από τον άλλο. Στρώστε σε ένα ταψί λαδόκολλα.

Τοποθετήστε το μεγαλύτερο κύκλο στο κάτω μισό του δίσκου. Έπειτα το μεσαίου μεγέθους κύκλο ακριβώς από πάνω και τέλος το μικρότερο κύκλο στην κορυφή για να σχηματιστεί το κεφάλι.

3. Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας και στους τρεις κύκλους. Πασπαλίστε με τυρί.

Κόψτε το καρότο σε τέσσερις σφήνες.

4. Τοποθετήστε δύο ελιές για μάτια και πέντε για κουμπιά κάτω από το σώμα του χιονάνθρωπου. Τοποθετήστε μια σφήνα καρότο για μύτη. Ψήστε για 8-10 λεπτά μέχρι το τυρί να χρυσοκοκκινίσει, και η βάση να έχει ροδίσει. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Χρήσιμες συμβουλές:

- Αν δεν έχετε ένα μίξερ, μπορείτε να ζυμώσετε τη ζύμη με το χέρι.

- Εάν δεν θέλετε να κάνετε τέσσερις πίτσες, ανοίξτε την υπόλοιπη ζύμη και ψήστε την για 3-4 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει και στη συνέχεια τυλίξτε την καλά και βάλτε την να παγώσει στην κατάψυξη μέχρι να την χρησιμοποιήσετε