Γιατί αυτά τα πασχαλινά κουλούρια είναι τα πιο νόστιμα; (Συνταγή)

CAM02086

από τον Ζαχαροπλάστη Κώστα Πλέγααπό το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας  (Γούναρη 150, Πάτρα – τηλ. 2610. 323.695)     

Αγαπημένη μυρωδάτη συνταγή για πασχαλινά κουλούρια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! 

 

pasxalina-koulouria-1-juniorsclub

Υλικά

Ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

250 γρ. βούτυρο 

2 φλιτζάνια ζάχαρη

4 αυγά

μισό φλιτζάνι γάλα χλιαρό

μισό φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού

2 βανίλιες

μισό κουταλάκι γλυκού σόδα σκόνη 

 pasxalina-koulouria-2-juniorsclub


Εκτέλεση

Πρώτα πρέπει να χτυπήσετε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη για να γίνουν αφράτα τα κουλούρια σας. Όσο χτυπάτε στο μίξερ τα πρώτα υλικά, προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε. Θα προσθέσετε τον χυμό, το γάλα και το ξύσμα και θα συνεχίσετε το χτύπημα. 

Χρειάζεστε ένα άλλο μεγάλο μπολ, εκεί θα βάλετε, πρώτα το αλεύρι, τα 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ, τις 2 βανίλιες και το μισό κουταλάκι γλυκού σόδα σκόνη. Τα ανακατεύετε ενώ παράλληλα ρίχνετε το μείγμα που έχετε στο μίξερ και τα ζυμώνετε όλα μαζί. 

Πρέπει να ζυμωθούν καλά και να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Μετά την αφήνετε στο μπολ για 15 με 20 λεπτά ενώ την έχετε σκεπάσει με ζελατίνα. 

Ώρα να πλάσετε κουλουράκια!!! Αρέσουν πολύ και στα παιδιά. Επιχειρήστε να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας ομοιόμορφα σχήματα χρησιμοποιώντας την ίδια πάντα ποσότητα ζύμης, να είναι στο ίδιο πάχος τα κουλουράκια και να ψηθούν ομοιόμορφα. 

Θα τα τοποθετήσετε σε ένα ταψί ή λαμαρίνα στο οποίο θα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Μην τα βάλετε κοντά το ένα στο άλλο γιατί φουσκώνουν και θα κολλήσουν μεταξύ τους. 

Ψήστε τα στους 180 βαθμούς προθερμασμένου φούρνου για 10-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.

Το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας σας εύχεται Καλό Πάσχα!!! 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν