Γιατί δεν πρέπει να δίνετε νερό σε ένα μωρό κάτω των 6 μηνών

Είναι δύσκολο να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς νερό, ειδικά σε μια ζεστή ηλιόλουστη ημέρα, αλλά τα μωρά μας το χρειάζονται όταν είναι μικρά; Αποδεικνύεται ότι τα μωρά πρέπει να λαμβάνουν νερό μόνο αφού γίνουν 6 μηνών, διαφορετικά θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους. Η αρχή του μωρού σας με το νερό μπορεί να είναι ένα πολύ δύσκολο ζήτημα και είναι καλύτερα να το κοιτάξετε πιο βαθιά, για να βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το μικρό σας ασφαλές.
 

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

 
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες μόνο το μητρικό γάλα είναι αρκετό για να παραμείνει ενυδατωμένο το μωρό σας.
 
f637a15170aa568755992f474c
 
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι, ενώ αποτελεί πηγή λίπους, πρωτεϊνών, ζάχαρης, μετάλλων και άλλων ζωτικών συστατικών που το σώμα ενός αναπτυσσόμενου παιδιού χρειάζεται τόσο πολύ, το μητρικό γάλα είναι επίσης περισσότερο από 80% νερό. Ικανοποιεί πλήρως τη δίψα του μωρού, ακόμα και όταν είναι ζεστό. Έτσι, κάθε φορά που το μωρό σας παίρνει μητρικό γάλα, παίρνει βασικά νερό με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
 
Εάν ταΐζετε το παιδί σας με βρεφική φόρμουλα, παίρνει επίσης αρκετό νερό με τις τροφές του. Αλλά να είστε προσεκτικοί – η βρεφική φόρμουλα δεν πρέπει να αποδυναμώνεται, διαφορετικά το παιδί σας δεν θα λαμβάνει όλες τις απαραίτητες θερμίδες και θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν.
 
Ξεκινήστε το μωρό σας με νερό μόνο αφού γίνει 6 μηνών.
 
c075665266931f951f963ebeaf
 
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα μωρά δεν χρειάζονται νερό κατά τους πρώτους 6 μήνες της ζωής τους. Οι παιδίατροι πιστεύουν ότι είναι ασφαλές να προσφέρουμε βρέφη 2 έως 4 ουγγιές νερό ηλικίας μεταξύ 6 και 12 μηνών. Αλλά μην εκπλαγείτε εάν το μωρό σας δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για πόσιμο νερό – αυτό είναι φυσιολογικό για ένα μωρό που εξακολουθεί να παίρνει μητρικό γάλα ή γάλα.
 
Γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνο να δίνετε νερό σε ένα μωρό πριν από τους 6 μήνες.
 
Η παροχή νερού σε μωρά ηλικίας κάτω των 6 μηνών μπορεί να προκαλέσει υποσιτισμό, επειδή μπορεί να κάνει το μωρό να πίνει λιγότερο μητρικό γάλα και να λαμβάνει λιγότερες θερμίδες και θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, το νερό ή η αποδυναμωμένη φόρμουλα που δίνεται σε μικρά μωρά μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση από το νερό, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας και ακόμη και σε θάνατο. Σε περιπτώσεις όπου το νερό που χορηγείται σε ένα παιδί δεν είναι καθαρό, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε λοιμώξεις. Δυστυχώς, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι γονείς πιστεύουν ότι μπορούν να τεντώσουν την ποσότητα της φόρμουλας που έχουν αν το ρίξουν, αλλά αυτό θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών τους.
 
Εάν δεν ξέρετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να ταΐσετε το παιδί σας ή εάν έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με την ανατροφή των παιδιών, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν παιδίατρο που θα εξετάσει το μωρό σας και θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας.
 
Διαβάστε επίσης
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ίσως σας ενδιαφέρουν