Διασκέδαση

Γιατί οι χαρακτήρες της Ντίσνεϊ φορούν πάντα άσπρα γάντια;

miki-juniorsclub

Ο Μίκι Μάους ήταν ο πρώτος χαρακτήρας της Ντίσνεϊ που φορούσε γάντια. Στην πρώτη ταινία του Μίκι με τον τίτλο “Plane Crazy” το 1928 τα χέρια του ήταν μαύρα. Απέκτησε το διάσημο αξεσουάρ του το 1929 στην ταινία “The Opry House”.

miki3-juniorsclub

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν 3 λόγοι για τους οποίους ο Γουόλτ Ντίσνεϊ έβαλε άσπρα γάντια στον Μίκι.

miki5-juniorsclub

Ο σχεδιασμός χαρακτήρων με πατούσες σε κάθε πλάνο ήταν πολύ χρονοβόρα διαδικασία. Οπότε, για να επισπεύσουν την διαδικασία άρχισαν να σχεδιάζουν χαρακτήρες χωρίς πολλές λεπτομέρειες: μεγάλο κεφάλι και μάτια, λεπτά και μακριά άκρα με τέσσερα δάχτυλα.

miki6-juniorsclub

Λόγω της ασάφειας στις ασπρόμαυρες ταινίες ήταν δύσκολο να ξεχωρίζουν τα μαύρα χέρια μέσα σε ένα μαύρο φόντο. Τα λευκά γάντια βοήθησαν στον τονισμό των άκρων των χαρακτήρων και των χειρονομιών τους.

miki7-juniorsclub

Στην βιογραφία του, ο Γουόλτ Ντίσνεϊ παραδέχτηκε ότι: “Δεν θέλαμε ο Μίκι Μάους να έχει άκρα ποντικιού, γιατί υποτίθεται ότι ήταν σαν άνθρωπος. Οπότε, του βάλαμε γάντια”. Αυτό το κόλπο ήταν τόσο πετυχημένο που υιοθετήθηκε ακόμα και από αντιπάλους της Ντίσνεϊ.

miki8-juniorsclub

Εδώ βλέπουμε τον Γούντι τον Τρυποκάρυδο και τον Μπακς Μπάνι, χαρακτήρες από την Universal Pictures και την Warner Brothers, να φορούν άσπρα γάντια.