Εκπαίδευση

Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

h0488778

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών και προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς μαζί με τα παιδιά, τα ανίψια, τα βαφτιστήρια τους το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας για να λάβουν μέρος στις κάτωθι οικογενειακές εκπαιδευτικές δράσεις.

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ

10:30 – 11:30

«Η διατροφή σε πρώτο πλάνο!», για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων

Παίζοντας  ρόλους στα εκθέματα «Το Αλφαβητάρι της Διατροφής» και «Κουζίνα», λύνουμε απορίες σχετικά με τις ομάδες τροφίμων, με τις υγιεινές επιλογές και την ισορροπημένη διατροφή.

12:00 – 13:15

«Από την αγορά στο πιάτο μου», για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 4-6 χρόνων

Παίζοντας παιχνίδια ρόλων για μικρούς και μεγάλους, στο  έκθεμα «Το αλφαβητάρι της Διατροφής» ταξινομούμε τα τρόφιμα σε ομάδες και αναγνωρίζουμε τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής στην καθημερινότητά τους.

12:30 – 14:00

«Κάτι έχω να σας πω…», για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων

Ένα παιχνίδι διαλόγου μεταξύ των γενεών και των αντικειμένων του 20ου και του 21ου  αιώνα. Πώς θα αισθανόταν ένα παλιό τηλέφωνο αν συνομιλούσε με ένα κινητό αφής; Τι θα έλεγε ένα σίδερο του 19ου  αιώνα , αν συναντούσε ένα ατμοσίδερο;

Αντικείμενα της παλιάς εποχής που έχουν αλλάξει ή δεν υπάρχουν, πια, συνομιλούν με αντίστοιχα σύγχρονά τους. Τα παιδιά με την οικογένειά τους εξοικειώνονται με την έννοια του χρόνου, εντοπίζουν ομοιότητες και διαφορές και… δίνουν φωνή στις δικές τους αφηγήσεις.

Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή,

αλλά κράτηση θέσης στο τηλέφωνο: 210-3312995, Δευτέρα με Παρασκευή, 9:00 – 16:00

Επίσης, με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, παρέχεται

  • Βεβαίωση συμμετοχής
  • Προτεραιότητα στην κράτηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου για το τμήμα & το σχολείο των συμμετεχόντων για το σχολικό έτος 2019-2020
  • Έκπτωση 10% στο ετήσιο πρόγραμμα που διοργανώνει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο για ενήλικες με θέμα «Εκπαίδευση στο μουσείο»