Κοινωνία

Γλυκά νερά: Μωρό νεκρό έπειτα από επίθεση σκύλου

baby-moro-nekro-apo-skylo

Ένα μωρό μόλις τριών μηνών μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης από την ίδια τη μητέρα του, όπου εκεί διαπιστώθηκε ότι βρέφος έφερε θανάσιμα τραύματα από δάγκωμα σκύλου. 

διαβάστε επίσης: Υπάρχουν σκυλιά άγρια με δολοφονικές τάσεις, επικίνδυνα για παιδιά και ενήλικες; Απαντά ειδικός εκπαιδευτής

Ο σκύλος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανήκει στην οικογένεια και βρισκόταν στο σπίτι, όπου διέμεναν στα Γλυκά Νερά. Η μητέρα είπε ότι τον είχαν συνέχεια στο μπαλκόνι.Ο σκύλος έσκισε τη σήτα της μπαλκονόπορτας και επιτέθηκε στο μωρό. 

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ

Ξαφνικά,  ο σκύλος ράτσας ροτβάϊλερ, επιτέθηκε στο μωρό και το δάγκωσε στο κεφάλι και συγκεκριμένα στο πρόσωπο. Η 35χρονη μητέρα έβγαλε από το στόμα του, κυριολεκτικά το άτυχο κοριτσάκι και αμέσως έτρεξε στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του.

Επί 30 λεπτά προσπαθούσαν να το επαναφέρουν οι γιατροί στο Παίδων Πεντέλης. 

Ο πατέρας δεν ήταν μπροστά και όταν έγινε αντιληπτό το μωρό ήταν ήδη νεκρό. 

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Παίδων Πεντέλης αναφέρει:

«Σήμερα το πρωί στις 09.40 πμ, βρέφος θήλυ 2 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας από τη μητέρα του.

Κατά την αντικειμενική εξέταση δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις.

Αμέσως μετά την εισαγωγή του στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών χωρίς αποτέλεσμα.

Η μητέρα υποστήριξε ότι ο σκύλος του σπιτιού επιτέθηκε στο βρέφος.

Η σορός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία».

Σε φιλοζωική το ροτβάιλερ

Το σκυλί παρέμεινε στο μπαλκόνι και μετά το περιστατικό, έως ότου να αποφασιστεί η τύχη του. Το μεσημέρι, η ασφάλεια μπήκε στο σπίτι και παρέδωσε το ροτβάιλερ σε ανθρώπους φιλοζωικής.

Το σκυλί, ο Βύρωνας όπως το λένε, μεταφέρθηκε σε φιλοζωική στο Κορωπί, όπου θα εξεταστεί από κτηνιάτρους.

Εκείνοι θα κρίνουν σε ποια κατάσταση είναι το ροτβάιλερ, θα ενημερώσουν τον εισαγγελέα και αφού περάσει και από ειδική επιτροπή θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα θανατωθεί ή όχι.