Τεχνολογία

H Πάτρα επίκεντρο της καινοτομίας – Patras Innovation Quest 2016

Patras-IQ-

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Έκθεση Μεταφορά Τεχνογνωσίας Patras Innovation Quest 2016 (Patras IQ 2016), που από φέτος, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

Η προσέλευση του κόσμου στην έκθεση που διεξήχθη στο Κλειστό «Ολυμπιονίκης Δημήτριος Τόφαλος»  της Αχαϊκής πρωτεύουσας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς σύμφωνα με τους διοργανωτές οι επισκέπτες ήταν πολλαπλάσιοι από την περσινή διοργάνωση.

 

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων παρέστη και τις τρεις ημέρες της έκθεσης. Αφού ενημερώθηκε για τις έρευνες των επιστημόνων παρακολούθησε και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που φιλοξενήθηκαν κατά την διάρκεια του τριημέρου(15-16-17 Απριλίου). «Η έκθεση είναι καταπληκτική. Η έρευνα και η τεχνογνωσία που παρουσιάζεται εδώ είναι εξαιρετική. Ελπίζω ο επιχειρηματικός κόσμος να έρθει να δει από κοντά τι παράγεται έτσι ώστε όλη αυτή η έρευνα να διαχυθεί στην αγορά προς όφελος της κοινωνίας», δήλωσε ικανοποιημένη για το αποτέλεσμα.

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης Patras IQ παρέστη και ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε πως η έκθεση μπορεί να δημιουργήσει ουσιαστικές λύσεις για να μπορέσουμε «να απορροφήσουμε τη νέα γενιά επιστημόνων εν μέσω κρίσης και να δημιουργήσουμε εκ νέου προοπτική στη χώρα μας».

 

Με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και τους εμπλεκόμενους φορείς, που εδραιώνει την ενεργή συμμετοχή της Πολιτείας στην έκθεση, η πολιτική ηγεσία φιλοδοξεί να επεκταθούν οι συνεργασίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ώστε να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά η ελληνική καινοτομία.