Παιδί

Η 11χρονη κόρη μου θέλει να βάλουμε Skype. Να της το επιτρέψω;

kid-skype-juniorsclub.gr

Μια κρίσιμη ερώτηση τέθηκε από μητέρα η οποία αφορά την 11χρονη κόρη της. Η κα Σαράντη Κλινική Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, της απαντά και την καθησυχάζει.

“Καλησπέρα σας, είμαι πολύτεκνη μητέρα και το μεγαλύτερο παιδί μου είναι ένα 11χρονο κορίτσι που έχει μπει στην προ-εφηβεία. Μου ζητάει εδώ και καιρό να εγκαταστήσουμε Skype, γιατί έχουν όλοι οι φίλοι της. Είμαι μαμά που βάζω όρια στα παιδιά μου και που θεωρώ πως, σιγά σιγά, πρέπει να χαλαρώνω σε κάποια πράγματα. Φοβάμαι μήπως με το Skype, οι απαιτήσεις της γίνουν περισσότερες σταδιακά και ας μην ξεχνάμε πως ακολουθούν άλλα 4 παιδιά (10, 7,6 και 5 ετών). Δεν ξέρω πως να το χειριστώ! Έχετε κάτι να μου προτείνετε;”

Θα χρειαστεί να βάλετε skype διότι όλα τα παιδιά έχουν και με αυτό τον τρόπο επικοινωνούν από το σπίτι. Το skype είναι ένας άλλος τρόπος επικοινωνίας αντί του τηλεφώνου. Μπορείτε να δείτε πώς λειτουργεί και να έχετε την προσωπική σας άποψη. Αυτό που χρειάζεται να προσέχετε είναι η αυθαίρετη πλοήγηση στο ίντερνετ, κάτι που δεν συσχετίζεται με το skype, αλλά και για αυτό υπάρχει ειδικό πρόγραμμα που προστατεύει τα παιδιά από το να μπαίνουν σε σελίδες ακατάλληλες για την ηλικία τους. Μην ανησυχείτε, αυτή είναι η καινούρια γενιά. Απλά ενημερωθείτε.

Μαρία Σαράντη, Κλινική Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.