Απόψεις Προτεινόμενο

Η δύναμη του “κώλου”, ξαναχτυπά! 

kolos

της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου @elena_juniorsclub

Είναι γεγονός πως τα οπίσθια πρωταγωνιστούν παντού και σύμφωνα με τις μετρήσεις και τις αναλύσεις έχουν μεγάλη ζήτηση από όλες τις ηλικιακές ομάδες και των δύο φύλων.

Συνεχώς ξεπηδούν μπροστά μου κώλοι, από μοντέλα όλων των κατηγοριών, ινφλουενσερ, vlogger, you tuber, καλλιτεχνών, αεριτζίδων, ατάλαντων και ταλαντούχων. Σημασία δεν έχει ποιος είσαι αλλά τι οπίσθια κουβαλάς…?

Και θα πουν τώρα, τι έπαθα ξαφνικά και εξοργίζομαι, μήπως ζηλεύω; Σας προλαβαίνω και σας απαντώ “Όχι!” Δεν είναι το θέμα μου ο κώλος της άλλης, αλλα εσύ. Εσύ ναι, που διαβάζεις αυτό το άρθρο, μόνο και μόνο, επειδή έβαλα “πιασάρικο τίτλο και καλή φωτογραφία”… Μα τι συμβαίνει στον κόσμο και η ζυγαριά έχει μπατάρει ? 

Θα αναρωτιέσαι τι θέλω να πω… Είναι πολύ απλό! Έχω ένα ερώτημα που ταλανίζει το μυαλό μου τόσο καιρό… Δε μπορεί να είμαστε μια Κωλοκοινωνία… Δεν μπορεί! Εννοώ, άρθρα ή θέματα σπουδαία, ενημερωτικά, επιστημονικά, ιστορικά, με απίστευτη έρευνα, είναι στην τελευταία επιλογή των αναγνωστών, ακροατών και τηλεθεατών. 

Έχω διαπιστώσει πολλές φορές, μέσα από την πορεία μου ως δημοσιογράφος, ό,τι θέματα, όπου πραγματικά έχουν αξία  για όλους μας, δεν είναι (σε ευρεία βάση) της προτιμήσεως σας. Ποιο πολύ σας νοιάζει τι κάνει ο καθένας και με ποιον συνουσιάζεται, παρά κάθε τι άλλο… 

Αποδίδω ένα μέρος,  στο γεγονός της ανάλαφρης πληροφορίας. Να μην κουραστεί κι ο εγκέφαλος… Απλώς να υπάρχει το οπτικό ερέθισμα και να πάμε παρακάτω… Κι αυτό το παρακάτω είναι που με ταράζει… Πώς;;; Πώς θα πάμε παρακάτω, ως λαός,  όταν έχουμε έλλειψη στοιχειώδους γνώσης, ευπρέπειας, πολιτισμού;  

Που είναι η δίψα για γνώση;  Για σωστή ενημέρωση; 

Θες να κάνεις οφθαλμόλουτρο;

Ναι αλλά: Να μη μείνεις μόνο σε μια εικόνα… Να μην είναι μονόπαντα η ζυγαριά. Να μην έχεις άδειο βλέμμα…

Τι βλέπω όμως;;; Την οξυδέρκεια με την ευφυϊα να εξαφανίζονται και το κενό να παραμένει κενό… ούτε καν σε νοιάζει να το ψάξεις λίγο... (δε ξέρω αν έχεις ολοκληρώσει το άρθρο αυτό ή αν σε απογοήτευσα, που δεν πήρες μάτι) 

Αν όμως ανήκεις σε αυτούς που θέλουν να είναι μέσα σε όλα, μοιράσου μαζί μας όσα σκέφτεσαι κι αν θες στείλε τη σκέψη σου στο info@juniorsclub.gr. Εμένα μου αρκεί, να το συζητήσεις με την παρέα σου, να τους ρωτήσεις “Τι ενδιαφέρον θέμα (διάβασαν – άκουσαν – είδαν) σήμερα;”  

Κι αφού συγκέτρωσα μέχρι στιγμής και το δικό σου βλέμμα, σου προτείνω κάποια αξιόλογα άρθρα να διαβάσεις… Δες το σα διάλειμμα από το κενό ! 

Αν είσαι νέος (έφηβος – φοιτητής) σου προτείνω: 

Η Μαρίνα είναι φοιτήτρια και δουλεύει! «Με έβρισαν τουλάχιστον 7 άνθρωποι σήμερα, με πολύ άσχημο τρόπο…»

Ο 17χρονος Κωνσταντίνος Παπαχρήστου διεκδικεί το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης

Ο χρόνος που χάνεις για να τσεκάρεις τις ενημερώσεις στα κοινωνικά δίκτυα! – Δείτε το βίντεο

Αν είσαι γονέας σου προτείνω:

STAY SAFE: 18 κανόνες ασφαλείας για τα παιδιά που πηγαίνουν μόνα τους, στο σχολείο 

STAY SAFE: 5 βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά, όταν χαθούν 

5 πράγματα που πρέπει να ξέρουν οι γονείς για τα παιδιά τους στο σχολείο!

Αν είσαι εκπαιδευτικός σου προτείνω:

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού καθορίζει την πρόοδο των μαθητών και την μετέπειτα σταδιοδρομία τους!

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ