Παιδί Προτεινόμενο Σχολή Γονέων

Η Ελένη Σκούρα απαντά: “Επικοινωνήστε με τα παιδιά σας για να καταλάβετε τι ζωγραφίζουν”

paidi-zografizei-juniorsclub

“Ο γιος μου είναι 8 ετών και τα τελευταία δύο χρόνια του αρέσει να ζωγραφίζει σπίτια. Φτιάχνει συνέχεια σπίτια σε διάφορα χρώματα. Ποτέ όμως δεν ζωγραφίζει ανθρώπους. Μήπως σημαίνει κάτι αυτό;”

ELENH SKOURA

απαντά η Ελένη Σκούρα, κοινωνιολόγος-κοινωνική λειτουργός-οικογενειακή σύμβουλος

Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι έχετε ευαισθησία, ουσιαστική προσοχή, παρατηρητικότητα, πραγματικό ενδιαφέρον, διάθεση και αυτοδιάθεση εξερευνώντας τη ψυχολογία στη προσωπική ανάπτυξη του παιδιού σας. Όλα αυτά τα προσόντα του προσεκτικού γονιού που “παρατηρεί” το παιδί και δεν το “βλέπει” απλώς.

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ 

Με τον ίδιο τρόπο θα σας πρότεινα να συνεχίσετε την εξερεύνηση των σκέψεων και της ψυχής του παιδιού σας, που θα κρίνατε σαν το μέσον ανάπτυξης και καλλιέργειας της λεκτικής επικοινωνίας μεταξύ σας.

Ρωτώντας το τι έχει ζωγραφίσει και τι σημαίνει για το ίδιο το παιδί, κάθε φορά θα μαθαίνετε και κάτι καινούργιο. Θα καταφέρετε να το ανακαλύψετε ενώ συγχρόνως θα διαμορφώσετε και θα καλλιεργήσετε πιο λεκτικό τρόπο έκφρασης για μία περισσότερο ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ σας. Η οποία θα είναι ακόμα πιο χρήσιμη στην εφηβεία του.

Στέλνετε τα ερωτήματα και γράμματα σας στο info@juniorsclub.gr και η κα Σκούρα θα σας απαντήσει.