Οικολογικά Νέα Ταξίδια - Αξιοθέατα

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση της Ευρώπης με τις πιο καθαρές θάλασσες!

kids-swimming-with-floaties-istock_0-960x500

Στην πρώτη πεντάδα των χωρών της Ευρώπης με τα πιο καθαρά νερά για κολύμβηση συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.  

Η υπηρεσία της ΕΕ δημοσιοποίησε τη Δευτέρα την ετήσια έκθεσή της, με βάση τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το 2019. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, η χώρα μας είναι τέταρτη ανάμεσα στα κράτη με τα πιο καθαρά νερά. 

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα ελέγχθηκαν 1.634 σημεία κολύμβησης και στο 95,7% διαπιστώθηκε ότι τα νερά ήταν εξαιρετικής ποιότητας. Το ποσοστό αυτό φέρνει τη χώρα μας πίσω από την Κύπρο (99,1%), την Αυστρία (98,5%) και τη Μάλτα (97,7%), ενώ η Ελλάδα είναι πάνω από την Κροατία (95,6%), που συμπληρώνει την πεντάδα.  

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα αναδείχθηκε δεύτερη χώρα- ανάμεσα σε 47- στο πρόγραμμα «Γαλάζια σημαία». Συνολικά 497 ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος αυτή τη διάκριση στη χώρα μας.      

Συνολικά, η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης της Ευρώπης παραμένει υψηλή, επισημαίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος. Στο 85% των περιοχών κολύμβησης που αποτέλεσαν αντικείμενο παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι διαθέτουν ύδατα εξαιρετικής ποιότητας, ενώ στο 95% τα νερά χαρακτηρίζονται τουλάχιστον «επαρκούς ποιότητας». 

Διαβάστε σχετικά