Juniors reporters Απόψεις Προτεινόμενο

Η φωνή των νέων: «Είδα τον Χάρο με τα μάτια μου… μου την έπεσαν 3-4 άτομα… και…»

panepisthmio1

το juniorsclub.gr είναι η φωνή των νέων!!! Παιδιά, έφηβοι, φοιτητές και γονείς, μπορούν να στέλνουν τα θέματα που τους απασχολούν αλλά και τις ιδέες τους στο [email protected]

Βαγγέλης, φοιτήτης σχολής Πανεπιστημίου Πατρών 

Είμαι τρίτο εξάμηνο σε σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατάγομαι από την Αθήνα και ζω εδώ κι ένα χρόνο ως φοιτητής, μόνος σε κεντρικό διαμέρισμα στην Πάτρα. 

Τα περισσότερα κουφα και περίεργα τα συναντάς το βράδυ. Εκεί, όπου περπατάς μόνος και ρίχνεις και μια ματιά ξωπίσω μη σου την κάτσει κάποιος. 

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ 

Εκεί όμως, όπου είδα τον Χάρο με τα μάτια μου, ήταν πριν λίγο καιρό, όταν τελείωνα τη σχολή και είχε σκοτάδι έξω. Κάποια στιγμή, μου την έπεσαν 3-4 άτομα ρομά. Ο ένας μου ζήτησε αν εχω χρήματα, εγώ αμέσως άρχισα να τρέχω προς τη σχολή. Τελικά, κατάφερα και μπήκα μέσα στη σχολή κι αυτοί έφυγαν… Πω,πω χέστ@κ@ επάνω μου. Μιλάμε για φόβο. Αυτοί είχαν στα χέρια τους μια αλυσίδα και ένα μπουκάλι μπύρας κι έτρεχαν προς τα εμένα. 

Μετά από 2-3 μέρες, γράφτηκα σε μια σχολή αυτοάμυνας και παρακολουθώ μαθήματα krav maga. Εκεί, ο δάσκαλος με βοηθάει πολύ με πολλές συμβουλές του και έχω λάβει κάποια μέτρα προστασίας για το σπίτι μου, αλλά και όταν περπατάω μόνος στο δρόμο. 

Πριν λίγο καιρό, πήγα να μπω στο διαμέρισμα μου και είδα δυο πρεζόνια να κάθονται στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας και να κάνουν χρήση. Πάλι ένιωσα φόβο. Όμως, έκανα όπως μου είπε ο δάσκαλος μου. Κοίταξα γύρω αν είναι άλλοι. Δεν τους κοίταξα ευθέως αλλά ήξερα που ακριβώς είναι. Έβγαλα τα κλειδιά και έναν φακό (διότι δεν είχαμε φως στο σημείο εκείνο). Είχα, το ένα χέρι μου (με το φακό) έτοιμο να απωθήσω όποιον μου την έπεφτε, άνοιξα αμέσως και μπήκα μέσα κλείνοντας την πόρτα. Ανοιξα τα φώτα και τσέκαρα αν είναι άδειο το ασανσέρ. Μπήκα μέσα και πήγα στον όροφο μου. Αμέσως κάλεσα την αστυνομία και έπειτα κλείδωσα και έβγαλα τα κλειδιά από την πόρτα. 

Την επόμενη ημέρα το είπα στον δάσκαλο της αυτοάμυνας και μου είπε να ζητήσω από την ιδιοκτήτρια μου να έχει φωτισμό η πολυκατοικία. Το πρότεινα, της είπα και το σκηνικό. Μάλιστα, της είπα ότι αν δεν μεριμνήσει θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μου. Άσε που προσελκύει το σκοτεινό μέρος, όλο και περισσότερα πρεζόνια. Οπότε, και δέχθηκε να το κάνει.  

Γενικά, τώρα με το krav maga και επειδή κάνω και τη γυμναστική μαζί που μου δίνει ο δάσκαλος, έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση και νιώθω πιο δυνατός. Δεν προκαλώ ποτέ όμως κάποιον και δεν το παίζω μάγκας. Το θεωρώ μεγάλη μ@λ@κία. 

Άλλωστε και στην Αθήνα, έχω δει πολλά τέτοια περιστατικά. Απλώς, όταν είσαι εντελώς μόνος σε πιάνει κι ένας φόβος. Φυσικά το τελευταίο διάστημα είμαι πιο άνετος. Δε φοβάμαι και προσέχω πολύ που πάω. Γενικά πάντως, παιδιά, πραγματικά μπορεί να νιώσεις ευάλωτος αν δεν ξέρεις πώς να αμυνθείς.