Η φωτογραφία του νεκρού παιδιού δε θα αφήσει το φόβο να φωλιάσει μέσα μας…

από την Ελένη Βασιλοπούλου, δημοσιογράφο @elena_juniorsclub

Όσα άρθρα κι αν γράψουμε, όσα ρεπορτάζ κι αν προσφέρουμε στον βωμό της ενημέρωσης, πολλές φορές μια εικόνα τα λέει όλα. 

Όπως η συγκεκριμένη η οποία δημοσιεύθηκε από το Reuters απεικονίζοντας ένα νεκρό παιδί στο δρόμο, δίπλα στην κούκλα του, δίπλα στο μοναδικό αυτό παιχνίδι το οποίο θα ταξιδέψει μαζί με την ψυχούλα του. 

Γαλλία: Περισσότερα από 10 παιδιά έχασαν τη ζωή τους μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Νίκαια – Σοκαριστικές εικόνες

Μια εικόνα η οποία προκαλεί θλίψη… προκαλεί όμως και θυμό, οργή προς εκείνους οι οποίοι ασκούν καθημερινά τρομοκρατία και πνίγουν στο αίμα αλλόθρησκους…

Η τραγωδία η οποία σημειώθηκε στην Νίκαια της Γαλλίας, έχει συγκλονίσει όλη την Ευρώπη. Μουδιασμένοι από το πρόσφατο σοκ και οργισμένοι οι κάτοικοι αναρωτιούνται γιατί; 

Γιατί ο δράστης για ακόμη μία φορά ήταν ένας απάνθρωπος τζιχαντιστής, ο οποίος φωνάζοντας «Αλλάχ Ου Άκμπαρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος») θέρισε ως γνήσιος θεριστής δεκάδες αθώες ψυχές, ανάμεσα τους πολλά παιδιά. 

nikaia-jichad-

 

το φορτηγό του φανατικού Ισλαμιστή, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για αφαιρέσει όσες περισσότερες ζωές μπορούσε…

Ο 31χρονος Mohamed Lahouaiej Bouhle, Γάλλος υπήκοος, με καταγωγή από την Τυνησία και κάτοικος της Νίκαιας, είναι αυτός ο οποίος στο όνομα του Αλλάχ, πήρε τόσες ζωές μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πατέρας τριών παιδιών αυτός ο οποίος σκόρπισε το θάνατο χωρίς δεύτερη σκέψη, μόνο για να πλημμυρίσει με φόβο για ακόμη μια φορά την Ευρώπη. 

Φόβος…

Θα κρατήσω μια φράση του φιλόσοφου Αντισθένη: “Όστις εταίρους δέδοικε, δούλος ων λέληθεν εαυτόν.”  δηλαδή: Όποιος φοβάται τους άλλους, γίνεται δούλος χωρίς να το καταλάβει”

Κι αν έχετε αντίθετη άποψη… πείτε μου, όσες φορές κι αν κοιτάξετε αυτή την φωτογραφία, θα νιώσετε φόβο;;; Κάθε άλλο…Αυτή η εικόνα όμως θα μείνει στο μυαλό όλων μας. Αυτή η  εικόνα του νεκρού κοριτσιού, αυτού του μικρού παιδιού με την κουκλίτσα του να στέκει δίπλα και να περιμένει… 

Η φωτογραφία του νεκρού παιδιού δεν θα αφήσει τον φόβο να φωλιάσει μέσα μας…Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι των τζιχαντιστών.

 

 

 

 

 

]]>

Πώς σας φάνηκε;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν