Σχέσεις

Η Ημέρα του Πατέρα! Πώς και πότε καθιερώθηκε;

Love is My Name Father Playing with Kids Family Silhouette Thomas Merton Wallpaper

Μια σημαντική ημέρα εορτάζει σήμερα όλος ο πλανήτης, αφιερωμένη στον πατέρα! Ο πατέρας είναι ένα σημαντικό πρόσωπο στη  ζωή του παιδιού, στην οικογένεια. Υπάρχουν πατεράδες όπου μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους ή αφιερώνουν πολλές φορές περισσότερο χρόνο για εκείνα. Υπάρχουν κι΄αυτοί που δεν αξίζουν καν τον τίτλο του πατέρα, αλλά η σημερινή ημέρα δημιουργήθηκε για να τιμήσει το πρόσωπο που αγαπά και κάνει τα πάντα για την οικογένεια του!

Η  Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου (21 Ιουνίου 2020). Μια ημέρα τιμής και αγάπης για τον πατέρα και τον παππού! 

Love is My Name Father Playing with Kids Family Silhouette Thomas Merton Wallpaper

Πώς ξεκίνησε αυτή η ημέρα;

Πρώτη η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ – Ντοντ, θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

Ο πρώτος εορτασμός της Ημέρας του Πατέρα έγινε στις 19 Ιουνίου 1910 στο Σπόκεν της πολιτείας Γουάσινγκτον, όπου ζούσε η οικογένεια Σμαρτ. Παρέμεινε ένα γεγονός τοπικής σημασίας για πολλά χρόνια μέχρι το 1966, οπότε ο τότε αμερικανός πρόεδρος Λίντον Τζόνσον με διάταγμά του ανακήρυξε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα. Έκτοτε ήταν θέμα χρόνια ο εορτασμός να περάσει τα αμερικανικά σύνορα και να διεθνοποιηθεί. 

Διαβάστε επίσης:

Μπαμπάδες με τα μωρά τους σε απολαυστικά στιγμιότυπα – Δείτε το βίντεο 

6 χαρακτηριστικά που κάνουν έναν μπαμπά υπέροχο!

Συνέντευξη με την 11χρονη Αρετή Φαρμάκη: “Είμαι πολύ περήφανη για τον μπαμπά μου και για το έργο που κάνει…”

Ένας μπαμπάς μετέτρεψε τα σεντόνια του νοσοκομείου σε επιτραπέζια παιχνίδια για να παίζουν τα παιδιά – Δείτε εικόνες

Το παιδί αρνείται να φάει το φαγητό της ημέρας ;;; Ένας πατέρας έδωσε τη λύση και έγινε viral!