Προτεινόμενο Πρωταγωνιστές

Η Μαριλένα είναι 4 ετων, κόρη πιλότου των Super Puma και στέλνει ένα μήνυμα σε όλους και στον Πρωθυπουργό!

92246549_701821817223117_6619755487560728576_n

της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου @elena_juniorsclub

Διανύουμε την πιο δύσκολη εποχή, αντιμετωπίζουμε έναν αόρατο εχθρό, οποίος έχει στερήσει ήδη τη ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας, όλων των ηλικιών. Όλοι, δίνουμε μια προσωπική, καθημερινή μάχη με τον COVID-19, και τα παιδιά αντιλαμβάνονται από μικρή ηλικία, πρωτόγνωρες έννοιες όπως: ¨πανδημία, ιος, καραντίνα, απολύμανση, εγκλεισμός, διάσωση, εντατική, απομόνωση, σχολαστικό καθάρισμα κ.α» 

92459986_877677626037529_7611705569283407872_n

Έτσι και η 4χρονη Μαριλένα, η οποία ζει στην Αθήνα, είναι κόρη πιλότου, Κυβερνήτη ελικοπτέρων, στα Super puma (έρευνα και διάσωση) και θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα σε όλους μας, ακόμη και στον Πρωθυπουργό, Κυρίακο Μητσοτάκη. 

Στην αρχή νόμιζα, ότι η συζήτηση με ένα 4χρονο θα είναι μάλλον παιχνίδι και ίσως να μην έβγαινε πουθενά, πολύ σύντομα διαπίστωσα όμως, ότι η μικρή Μαριλένα, έχει να μου πει πολλά σοβαρά πράγματα….

Η συνέντευξη, που θα διαβάσετε δεν έχει υποστεί καμία παρέμβαση μου, στις απαντήσεις της μικρής:

j.c.: Μαριλένα, πηγαίνεις σχολείο; 

Μ.Χ.: Ναι, προνήπιο. Αλλά, τώρα με τον κορονοϊό μένω στο σπίτι. 

j.c.: Σου λείπει το σχολείο; Οι φίλοι σου, από το σχολείο; 

Μ.Χ.: Ναι, περιμένω να ξαναπάω. Μου λείπουν οι φίλες μου, η Σοφία και η Σοφία (έχουν το ίδιο όνομα). Όταν ξαναπάω θα τις δω και θα χαρώ. 

j.c.: Πώς θα αντιδράσεις που θα τις δεις έπειτα από τόσο καιρό; 

Μ.Χ.: Θα χαρώ, θα πω ¨Ναι!!! Ναι!!!¨ 

j.c.:Τι άλλο σου λείπει τώρα που είσαι στο σπίτι; 

Μ.Χ.: Μου λείπουν οι βόλτες με την μαμά και τον μπαμπά, το σχολείο μου, η γιαγιά Μαρία, η γιαγιά Άννα, η γιαγιά Ελένη και ο παππούς μου, ο Αποστόλης! 

j.c.: Έχεις καταλάβει γιατί μένουμε στο σπίτι και δε βγαίνουμε έξω; 

Μ.Χ.: Ναι. Γιατί είναι ο Κορονοϊός. Είναι έξω και δεν πρέπει να πάμε μέχρι φύγει, για να μην αρρωστήσουμε. 

j.c.: Τι κάνεις τώρα που είσαι στο σπίτι; 

Μ.Χ.: Περνάω ωραία και στο σπίτι! Ξυπνάω το πρωί, πίνω το γάλα μου, έπειτα παίζω με τα αγαπημένα μου παιχνίδια. Μου αρέσουν τα παραμύθια. Φυσικά, τα διαβάζει η μαμά μου πρώτα γιατί εγώ δε ξέρω να διαβάζω ακόμη και μετά τα διαβάζω και μόνη μου.  Βλέπω και παιδικά στην τηλεόραση αλλά όχι συχνά. 

j.c.: Με τον μπαμπά παίζεις; 

Μ.Χ. Τώρα τον έχει βάλει η μαμά σε καραντίνα. 

j.c.:Γιατί, έχει κολλήσει τον ιο; 

Μ.Χ.: Όχι, ο μπαμπάς μου είναι πολύ δυνατός και δεν κολλάει κορονοίο. Επειδή πηγαίνει στη δουλειά, δεν επιτρέπεται να μας αγκαλιάζει. Πηγαίνει και στο σούπερ μαρκετ γι αυτό μπαίνει σε καραντίνα. Κλεισμένος στο δωμάτιο του. 

j.c.: Ξέρεις τι σημαίνει καραντίνα; 

Μ.Χ.: Ναι, ο μπαμπάς όταν έρχεται πρέπει να είναι στο δωμάτιο μόνος του. Πλένει σχολαστικά τα χέρια του και εγώ το κάνω αυτό, για να μην μεταφέρει το κορονοϊό

j.c.: Σχολαστικά; Δηλαδή; 

Μ.Χ. Πολύ καλά. Μένω στο σπίτι και πλένω πολύ καλά τα χέρια μου! Το λέει και ο κύριος στη διαφήμιση, «Μένω στο σπίτι και νίπτω τας χείρας μου, πολύ σχολαστικά»

j.c.: Τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς; 

Μ.Χ.: Πετάει στον ουρανό με το ελικόπτερο για διάσωση. 

 j.c.: Ουάου! Είναι πιλότος;;; Τι σημαίνει διάσωση, ξέρεις; 

Μ.Χ.: Ναι, είναι πιλότος. Ο μπαμπούλης, ο σούπερ ήρωας μπορεί να σώσει κάποιον που πνίγεται. Αν κάποιος είναι κάπου μακριά και θέλει να πάει στο νοσοκομείο, τότε ο μπαμπάς μου, θα πάρει το ελικόπτερο να τον πάει αμέσως. 

 j.c.:Μου είπες ότι ο μπαμπάς είναι σούπερ ήρωας και δυνατός, γι αυτό μπορεί να βγαίνει έξω και να σώζει ζωές. Ποιοι άλλοι, πολεμούν με τον Κορονοϊό και σώζουν ζωές, ξέρεις; 

Μ.Χ.: Οι γιατροί πολεμούν, α! και οι νοσοκόμοι. 

 j.c.:Μαριλένα, αν έβλεπες τον Πρωθυπουργό, τον αρχηγό της χώρας μας, τι θα του έλεγες να κάνει και να πει στον κόσμο; 

Μ.Χ.: Να πει σε όλους να μείνουν σπίτι για να μην κολλήσουν Κορονοϊό και σε όσους δουλεύουν να μείνουν σε καραντίνα όταν γυρίζουν από δουλειά. 

j.c.:Στον Κορονοϊό, τι θα έλεγες αν μπορούσες να του μιλήσεις, χωρίς να αρρωστήσεις φυσικά; 

Μ.Χ.: Φύγε μακριά και μη ξανάρθεις ποτέ. 

j.c.: Μαριλένα, έχεις σκεφτεί τι θα ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις; 

Μ.Χ.: Θέλω να γίνω παιδίατρος, βουλευτής, νηπιαγωγός, πιλότος και ζαχαροπλάστης σε ζαχαροπλαστείο. 

j.c.: Έχεις δει ποτέ ελικόπτερο; 

Μ.Χ. Ναι, έχω πάει με τον μπαμπούλη. Μου αρέσει το ελικόπτερο είναι πιο μεγάλο από εμένα, πιο μεγάλο από τον μπαμπά και τη μαμά. 

j.c.: Μπήκες μέσα; Το οδήγησες; 

Μ.Χ.: Δεν το οδήγησα, μόνο μπήκα. 

j.c.: Θεωρείς ότι είναι δύσκολο να οδηγήσεις ένα ελικόπτερο; 

Μ.Χ. Δε θεωρώ. Είναι! 

 j.c.: Και που μαθαίνει κάποιος να οδηγεί, ελικόπτερα; 

Μ.Χ.: Στη σχολή Ικάρων μαθαίνεις να οδηγείς. 

 j.c.: Μαριλένα μου, σ ευχαριστώ πολύ για τη συζήτηση μας. Θα μεταφέρω στον κόσμό όσα μου είπες και στον Πρωθυπουργό θα του στείλω το μήνυμα σου. Σου άρεσε που μιλήσαμε; 

Μ.Χ. Ναι. Παρακαλώ! 

Ζήτησα από την Μαριλένα να μου ζωγραφίσει, τον σούπερ ήρωα της (τον μπαμπά της) και εκείνη μου έδειξε τη ζωγραφιά και μου είπε: «Είναι ο μπαμπούλης μου, με το ελικόπτερο και πολεμά τον Κορονοϊό. Του έβαλα και κορώνα, γιατί πριν την καραντίνα, ο μπαμπάς μου είχε διαβάσει ένα παραμύθι για τον Κορονοϊό που φορούσε κορώνα.» 

Στο τέλος μου έδειξε με τα παιχνίδια της, πώς ο μπαμπάς ήρωας, δίνει τη δική του μάχη και σώζει ζωές! Με τα Playmobil της, έκανε αεροδιακομιδή ασθενών!

Εκτός από τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, μη ξεχνάμε τα σώματα ασφαλείας αλλά και τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, των ελικοπτέρων των Super Pupa!!! 

92254112_252841045898067_5994022093048512512_n

92459986_877677626037529_7611705569283407872_n

92246549_701821817223117_6619755487560728576_n