Πολιτισμός

Η παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει το έργο «Ηρακλής, η ζωή και οι άθλοι του» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

theatro2-juniorsclub
Η παράσταση «Ηρακλής, η ζωή και οι άθλοι του» σε κείμενο, σκηνοθεσία και αφήγηση Κάρμεν Ρουγγέρη παίζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης κάθε Κυριακή στις 11.30 & 15:30. Η έναρξη των παραστάσεων πραγματοποιείται την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.
 
theatro5-juniorsclub
 
«Μια καινούρια παραγωγή, με μια νέα σκηνοθετική ματιά.
 
Κάθε χρόνο οι συνεργάτες μου κι εγώ κάνουμε ατέλειωτες συζητήσεις για το ποιες θα είναι οι επόμενες παραστάσεις μας. Φέτος αποφασίσαμε να δώσουμε τον λόγο στα ίδια τα παιδιά. Κάναμε ένα παιχνίδι. Ζητήσαμε να ψηφίσουν το έργο που θα ήθελαν, αφού τους προτείναμε τρεις τίτλους. Χαρούμενα τα παιδιά που τους δώσαμε τον λόγο ψήφισαν: ΤΟΥΣ ΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ. Και βέβαια δεν τους χαλάμε το χατίρι…
 
Παραμυθένια θα είναι η αντιμετώπισή μας, αλλά συγχρόνως ακριβής. Βασισμένη πάνω σε ότι έχει γραφτεί για τον ήρωα και τη ζωή του έτσι ώστε τα παιδιά να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, του ήρωα των ηρώων, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας.
 
theatro4-juniorsclub
 
Μέσα απ’ αυτή την παράσταση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν: τη γέννηση του ήρωα, τη ζωή του, τους άθλους του, την καθιέρωση των Ολυμπιακών αγώνων (Πίνδαρος «V&VIΟλυμπιόνικοι Α΄& Β΄» και Λυσίας «Άπαντα ΙΙΙ») το θάνατό του και τέλος τη μετάβασή του στον Όλυμπο όπου θα απολαμβάνει όλες τις τιμές και θα ζήσει ανάμεσα στους δώδεκα θεούς ίσος με αυτούς.
 
Και βέβαια όλα αυτά απόλυτα τεκμηριωμένα και μελετημένα, μέσα από την αστείρευτη πηγή της μυθολογίας μας.»
 
-Κάρμεν Ρουγγέρη
 
theatro3-juniorsclub
 
theatro-juniorsclub
 
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events –> Ελλάδα