Οι ιδέες σας Προτεινόμενο

Η πιο διασκεδαστική κατασκευή για τα Χριστούγεννα που θα ξετρελάνει τα παιδιά!

thumbnail (13)

10372075_812781432115087_4569663688508637393_n

  Από την Κατερίνα Βασιλοπούλου, Νηπιαγωγός – Ειδική Παιδαγωγό 

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και τα παιδιά σίγουρα ανυπομονούν. Σας προτείνουμε να φτιάξετε και εσείς την πιο διασκεδαστική κατασκευή, που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας, αφού θα στολίζουν μόνα τους το δέντρο τους και θα διασκεδάζουν. 

Αρχικά παίρνουμε ένα χοντρό χαρτόνι και φτιάχνουμε μια βάση (ώστε να στέκεται το δέντρο μας), όπως βλέπουμε στη φωτογραφία, διπλώνουμε το χαρτόνι, το κόβουμε στις άκρες και το κολλάμε για να γίνει η βάση μας.
 
thumbnail
 
 
thumbnail (1)
 
Έπειτα, σχεδιάζουμε ένα έλατο και στην κορυφή του ένα αστέρι και μετά κόβουμε το χαρτόνι στο συγκεκριμένο σχήμα.
 
thumbnail (2)
 
 
thumbnail (4)
 
Από τη μπροστινή μεριά που είναι η βάση τοποθετούμε ένα στήριγμα στη μέση του δέντρου (με αυτό τον τρόπο αν είναι ψηλό το δέντρο μας δεν θα πέφτει μπροστά), όπως στη φωτογραφία (εδώ βάλαμε ένα πλαστικό στήριγμα που μπαίνουν τα μπαλόνια, όμως μπορούμε να βάλουμε οτιδήποτε, όπως ένα ξύλο). 
 
thumbnail (15)
 
Στη συνέχεια, κολλάμε πράσινο ύφασμα τσόχας, ενώ το στο αστέρι μας κολλάμε κίτρινο και ράβουμε όλη την κατασκευή, ώστε να γίνει γερή και σταθερή ( η κλωστή να είναι χοντρή στη μεγάλη βελόνα).
 
thumbnail (11)
 
thumbnail (16)
 
Έπειτα, ράβουμε βελκρο ή σκρατς (Προσέξτε να ράψετε στο δέντρο τη σκληρή μεριά, ώστε η μαλακή που θα τοποθετήσετε στα στολίδια να μην φθείρει το ύφασμα).
 
thumbnail (17)
 
Τα στολίδια μας αρχικά τα σχεδιάζουμε σε χαρτόνι, το οποίο κόβουμε στο συγκεκριμένο σχήμα. Έπειτα ράβουμε το βελκρο από τη μια πλευρά και από την άλλη κολλάμε το ύφασμα τσόχας σε ότι χρώμα θέλουμε και το κόβουμε επίσης στο σχήμα που έχει το στολίδι, ενώ προσθέτουμε λεπτομέρειες, όπως μάτια, κουμπιά, φιόγκο κ.λ.π.
 
thumbnail (8)
 
thumbnail (5)
 
thumbnail (9)
 
thumbnail (7)
 
thumbnail (10)
 
Τέλος, μπορούμε να διακοσμήσουμε όπως επιθυμούμε την βάση μας, ώστε να δείχνει πιο όμορφη. 
 
thumbnail (18)
 
thumbnail (13)
thumbnail (14)