Συνταγές

Η συνταγή για μελομακάρονα από το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας!!!

melomakarona-1-juniorsclub

Μας ζητήσατε μελομακάρονα και το Juniorsclub.gr επιστράτευσε τον καλύτερο Ζαχαροπλάστη, τον Κων/νο Πλέγα. Γιατί καλύτερος;

Γιατί όλα τα γλυκά του παίρνουν 10΄και γιατί είναι αγαπημένος ζαχαροπλάστης των juniors φίλων μας!!! 

CAM02056

«Μπήκαμε στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής του και όση ώρα μας έλεγε τα υλικά εμείς δοκιμάζαμε τις απίστευτες γεύσεις από τα μελομακάρονα, τα ζαχαρένια σπιτάκια, τα καραμελωμένα χριστουγεννιάτικα δεντράκια, τα σοκολατένια άγιο βασιλάκια…»

CAM02053

CAM02086

από τον Ζαχαροπλάστη Κώστα Πλέγααπό το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας  (Γούναρη 150, Πάτρα – τηλ. 2610. 323.695)

Μια παραδοσιακή συνταγή για να γευτείτε τα πιο νόστιμα μελομακάρονα που φάγατε ποτέ!

Δεχόμαστε και παραγγελίες για όση ποσότητα θέλετε και οι τιμές μας; Οι πιο ανταγωνιστικές! 

Μια Χριστουγεννιάτικη συνταγή που γίνεται ανάρπαστη στις γιορτές, από μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

9 φλιτζάνια αλεύρι   melomakarona-2-juniorsclub
1 κ. γλυκού baking powder
2 φλιτζάνια ζάχαρη (1 για το μείγμα, 1 για το σιρόπι)
1 κ. γλυκού σόδα
2 1/2 φλιτζάνια λάδι
1 πορτοκάλι (ξύσμα χρησιμοποιούμε και τον χυμό του)
1 λεμόνι (σκέτο ξύσμα)
1 κ. γλυκού κανέλα (σκόνη)
1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο (σκόνη)
1/2 κούπα κονιάκ
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι μέλι

Μη ξεχάσετε καρύδι ψιλοκομμένο και αμύγδαλο. Θα υπολογίσετε περίπου 1 κιλό.

Εκτέλεση:

Πρώτα θα φτιάξουμε το σιρόπι γιατί θέλουμε να έχει κρυώσει μέχρι την στιγμή που θα μελώσουμε τα μελομακάρονα μας.

melomakarona-3-juniorsclub

Χρειαζόμαστε ένα μικρό κατσαρόλι για το σιρόπι. Θα βάλουμε μέσα 1 ποτήρι ζάχαρη και το νερό και θέλω να τα ανακατέψετε καλά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Μετά απομακρύνετε το από το μάτι της κουζίνας και αφήστε το να κρυώσει.

Πάμε να φτιάξουμε τα μελομακάρονα. Πρώτα θα πάρετε ένα μεγάλο μπολ να ανακατέψουμε το αλεύρι με το baking powder.

Πάρτε το μίξερ αν δεν θέλετε να κάνετε τη δουλειά με το χέρι. Πρώτα ρίχνουμε τη ζάχαρη και μετά το λάδι. Θέλω να χτυπήσετε καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Αμέσως μετά προσθέστε το κονιάκ, το χυμό πορτοκάλι, βάλτε τα αρωματικά: κανέλα, γαρύφαλλο, ξύσμα λεμονιού-πορτοκαλιού και όλα μαζί ανακατέψτε τα καλά.

Θέλω τώρα να τα παντρέψουμε. Εδώ δεν χρειάζεται μίξερ. Καλό ανακάτεμα θέλω. Βάλτε το αλεύρι με το baking powder σιγά-σιγά στο μπολ του μίξερ και αρχίστε το ανακάτεμα. Θέλω να νιώσετε στα χέρια σας τη ζύμη.

Αρχίζουμε και του δίνουμε σχήμα. Θέλω να είναι μακρόστενα με στρογγυλές άκρες και όχι πολύ ποσότητα ζύμης. Υπολογίζουμε να βγάλουμε 3 ταψιά με όλη τη ζύμη.

Έπειτα θα λαδώσουμε το ταψί μας και να προθερμάνουμε το φούρνο στους 170.

Θα αρχίσετε τώρα την τοποθέτηση στο ταψί σας. Κρατήστε αποστάσεις μεταξύ τους γιατί απλώνουν και πιάνουν χώρο. Θα ψήσετε σε 170 ή 180 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο για μισή ώρα περίπου.

Κάθε ταψί που βγαίνει, μελώνουμε καλά τα μελομακάρονα μέσα στο σιρόπι, μετά τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι και αμύγδαλο!

Σας εύχομαι Καλές γιορτές!!!