Μαγειρική

Η συνταγή της μαμάς: Αυγά καγιανά ή στραπατσάδα με λουκάνικα !!!

kagianas-1-juniorsclub

Καθημερινά στη στήλη μαγειρική σας προτείνουμε μια συνταγή μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής!!

Εύκολη συνταγή και πολύ γευστική, γρήγορο φαγάκι στο άψε – σβήσε. Ένας τρόπος για να κάνετε τα παιδιά να τρώνε αυγά. Παραδοσιακός καγιανάς ή στραπατσάδα μια συνταγή της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου. 

Αυγά καγιανά ή στραπατσάδα με λουκάνικα 

Προμηθευτείτε τα υλικά σας από τα τοπικά Super Market της περιοχής σας! 

super-market-lagiou-4-juniorsclu

SUPER MARKET ΛΑΓΙΟΥ (Ανθείας 187, Πάτρα – τηλέφωνο παραγγελιών: 2610.326.397)

Υλικά:

4-5 αυγά
2 ώριμες ντομάτες ή Χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ ) 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
200 γραμμάρια κεφαλοτύρι 
Λουκάνικα VIENNA ΥΦΑΝΤΗΣ (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ ) 
1 πράσινη πιπεριά & 1 καυτερή πιπεριά
Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
 
 
Συνταγή: 
 
1.Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι, το κρεμμύδι όπως είναι ψιλοκομμένο, την πιπερια και το χυμό ντομάτας. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, και βράζουμε τη σάλτσα. 
 
2.Σε ένα άλλο τηγάνι σωτάρουμε τα λουκάνικα και έπειτα τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. 
 
3.Εφόσον έχει βράσει η σάλτσα ρίχνουμε τα αυγά. αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει με σύρμα.
 
4.Τέλος, σβήνουμε το μάτι, αλλά αφήνουμε επάνω το τηγάνι και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι σε κύβους.
 
5.Σερβίρουμε ζεστό με τα λουκάνικα στο πλάι
 
Τα μυστικά μου:
 
 
-Μπορούμε να βάλουμε από την αρχή τα λουκάνικα μέσα στο τηγάνι.  
 
Καλή όρεξη! 
 
lagiou-2-juniorsclub.jpg.crdownload

lagiou-1-juniorsclub

super-market-lagiou-2-juniorsclub