Προτεινόμενο Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Φτιάξτε την πιο νόστιμη φανουρόπιτα!

fanoyropita-1-juniorsclub

Καθημερινά στη στήλη μαγειρική σας προτείνουμε μια συνταγή μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής!!

Στις 27 Αυγούστου είναι η γιορτή του Αγίου Φανουρίου, γι αυτό σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια αφράτη, και νόστιμη συνταγή για Φανουρόπιτα, από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.

Φανουρόπιτα 

Υλικά: 

500 gr Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή πολυτελείας,
Πορτοκάλια για 1 ποτήρι νερού χυμό
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού Ηλιέλαιο
250 gr καρύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια
250 gr σταφίδα μαύρη και ξανθιά μαζί
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 κρασοπότηρο νερό
1 κουταλάκι γλυκού σόδα σε σκόνη
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
fanoyropita-2-juniorsclub
 

Συνταγή: 

1.Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, τη σταφίδα, το καρύδι, την κανέλα και το γαρίφαλο.

2.Προσθέτουμε πρώτα, ένα ποτήρι νερού ζάχαρη, με το ίδιο ποτήρι νερού (σωλήνα ποτήρι) θα το χρησιμοποιήσουμε για να βάλουμε το χυμό πορτοκαλιού και πάλι το ίδιο ποτήρι θα μας χρειαστεί για το ηλιέλαιο. Τα ρίχνουμε όλα μέσα στο ίδιο μπολ. 

3.Σε ένα ποτήρι κρασιού βάζουμε νερό και τη σόδα και τη διαλύουμε καλά. Έπειτα την προσθέτουμε μέσα στο μπολ. 

4.Τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και χύνουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μια ώρα. 

5. Αφήνουμε να παγώσει πρώτα, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε. 

Τα μυστικά μου

-Όταν πάρει χρώμα στο ψήσιμο, τότε να βάλετε αλουμινόχαρτο και να ψηθεί καλά μέσα. Καρφώστε με ένα πιρούνι και δείτε αν κολλάει η ζύμη. Μόνο αν βγαίνει καθαρό το πιρούνι σημαίνει ότι έχει ψηθεί μέσα. Έτσι κάνουμε και στο κέικ 

Καλή όρεξη!