Μαγειρική

Η συνταγή της μαμάς: Σουφλέ κοτόπουλο με μπέικον !

soufle_

Καθημερινά στη στήλη μαγειρική σας προτείνουμε μια συνταγή μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής!!

Λαχταριστή και εύκολη πρόταση για την οικογένεια! Τολμήστε το αν έχετε καλεσμένους θα το λατρέψουν!!! Μια συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ  

Σουφλέ κοτόπουλο με μπέικον !

Προμηθευτείτε τα υλικά σας από τα τοπικά Super Market της περιοχής σας!

super-market-lagiou-4-juniorsclu

 

 

Τα περισσότερα υλικά στις πιο ανταγωνιστικές τιμές στο  SUPER MARKET ΛΑΓΙΟΥ  (Ανθείας 187, Πάτρα – τηλέφωνο παραγγελιών: 2610.326.397)
 
Υλικά: 
2 στήθη κοτόπουλου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το ψητό κοτόπουλο από το χθεσινό μενού) 
ι ματσάκι μαϊντανός 
αλάτι-πιπέρι
 ι κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
8 φέτες μπέικον κομμένο 
6 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
2 κιλά γάλα
8 αυγά
1/4 παρμεζάνα τριμμένη
ελαιόλαδο
 
Συνταγή
 
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι για να σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. 
 
2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το σοτάρουμε μαζί με τα υπόλοιπα.  
 
3. Προσθέτουμε μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το μπέικον, ενώ συνεχίζουμε το σοτάρισμα με τα υπόλοιπα υλικά. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο νεράκι και το αφήνουμε να βράσει.  
 
4. Παίρνουμε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα μαζί με το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για να μη σβολιάσει. Το βάζουμε στην εστία για να βράσει.  
 
5. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, συν το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς να μην σβολιάσει η κρεμά μας. Μόλις αρχίσει και κάνει φούσκες το κατεβάζουμε από την εστία.
 
6. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ενώ σιγά, σιγά τα προσθέτουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε συνέχεια. 
 
7. Μέσα στην κρεμά μας, προσθέτουμε το μείγμα από το τηγάνι και την μισή παρμεζάνα ή ότι άλλο τυρί θέλουμε. Τα ενσωματώνουμε όλα. 
 
8. Παίρνουμε ένα πυρέξ το βουτυρώνουμε και προσθέτουμε όλο το μείγμα. Το στρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να κάνει μια ωραία χρυσή κρούστα. 
 
Καλή όρεξη!  

super-market-lagiou-3-juniorsclub