Κοινωνία

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σκότωσε το 14χρονο κορίτσι στην Σαντορίνη – Τι δήλωσε η μητέρα της

14xroni_santorini-750x430

Σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αποδίδεται ο θάνατος της 14χρονης Κατερίνας, η οποία πέθανε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, μετά από πάρτι γενεθλίων στο Εμπορείο της Σαντορίνης.

Αυτή ήταν η αιτία θανάτου της 14χρονης

Οπως διαπιστώθηκε μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης από τον Προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, κ. Μπογιόκα, η αιτία θανάτου του κοριτσιού ήταν «ισχαιμία του μυοκαρδίου η οποία προκλήθηκε από μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.» Επιπλέον διαπιστώθηκε οίδημα στους πνεύμονες, το οποίο αποδίδεται επίσης στην κατανάλωση αλκοόλ.

Η 14χρονη δεν είχε ιστορικό καρδιολογικών προβλημάτων και φαίνεται ότι η καρδιά της δεν άντεξε την μεγάλη ποσότητα οινοπνευματωδών ποτών.

Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις

Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν το κορίτσι είχε κάνει χρήση άλλων ουσιών.

Η 14χρονη είχε πάει το βράδυ της περασμένης Δευτέρας σε σπίτι φίλης της, η οποία είχε γενέθλια. Εκεί διασκέδαζε με συμμαθητές της, όταν ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία. Οι γονείς της κοπέλας που είχε το σπίτι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, που μετέφερε με ασθενοφόρο την 14χρονη στο νοσοκομείο. Όταν έφτασε εκεί ήταν πια αργά, καθώς είχε χάσει ήδη τη ζωή του.

«Η κόρη μου έφυγε στις 18:00 από το σπίτι. Η φίλη της ήταν από το σχολείο. Ήταν η αγαπημένη της φίλη. Της είχα πει να γυρίσει στο σπίτι στις 22:00 με 22:15. Την κάλεσα στο τηλέφωνο 22:15 αλλά δεν μου απάντησε. Επέμεινα και στην τέταρτη φορά, με πήρε η φίλη της, το έπιασε και μου είπε “Η Κατερίνα είναι στην τουαλέτα”. Είπα “μόλις βγει, να με πάρει”. Μετά δεν με ξαναπήραν. Την ξαναπήρα εγώ 22:40, πάλι δεν το έπιαναν. Μου είπε η φίλη της ότι έγινε κάτι σοβαρό και λιποθύμησε η Κατερίνα. Ήταν δύο με δυόμιση ώρες λιπόθυμη», περιγράφει η μητέρα της.

«Είπαν ότι το παιδί μου πήγε τα ποτά – Δεν έλειπαν ποτά από το σπίτι μας»

Και συνεχίζει: «Μου είπαν ότι την είχαν βάλει να ξαπλώσει. Όπως έμαθα, την άφησαν να συνέλθει μόνη της και έφυγαν για να συνεχίσουν το πάρτι μέσα. Εμένα δεν με ενημέρωσαν. Τα παιδιά έπιναν μόνα τους. Όπως μου είπαν, τα ποτά τα είχε πάει η κόρη μου. Στο σπίτι είχα ποτά γιατί ήταν η γιορτή του μπαμπά της αλλά εμείς δεν κάναμε γιορτή. Δεν λείπουν ποτά από το σπίτι μου».

«Μου είπαν να μην πάω στο σπίτι που γινόταν το πάρτι»

«Δεν είχα πάει ποτέ σε αυτό το σπίτι. Μου είπαν να μην έρθω γιατί το σπίτι ήταν άνω κάτω. Μου είπαν να πάω στην πλατεία και το παιδί μου το είχε πάρει ο μπαμπάς της κοπέλας. Όταν πήγα στο νοσοκομείο, η κόρη μου ήταν νεκρή. Το είχαν πάει νεκρό στο νοσοκομείο. Μου είπε ο πατέρας της κοπέλας ότι “το παιδί μου το βρήκαν λιπόθυμο”».

Αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Η οικογένεια της 14χρονης υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου της ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην οποία συμμετέχει ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Σωκράτης Τσαντίρης.

Δείτε το video

 

Τι δήλωσε ο μπαμπάς της κοπέλας που έκανε το πάρτι

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πατέρας της συμμαθήτριας της 14χρονης που έκανε το πάρτι, η κόρη του που είναι 13 χρονών δε θα κατανάλωνε αλκοόλ. Οι γονείς, ετοίμασαν διάφορα εδέσματα αλλά όχι αλκοόλ πριν φύγουν από το σπίτι. Επίσης την απόφασή τους να φύγουν από το σπίτι την δικαιολόγησαν καθώς το σπίτι έχει μόνο ένα δωμάτιο να μη νιώθουν άβολα τα περίπου 10 παιδιά που ήταν καλεσμένα. Λίγο πριν φύγουν έφτασε η 14χρονη, η οποία σύμφωνα με τον πατέρα της εορτάζουσας φαινόταν να είχε καταναλώσει από πριν, ποσότητα αλκοόλ. Παρά τα λεγόμενα του πατέρα ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το σπίτι ήταν γεμάτο με μπουκάλια αλκοολούχων ποτών.