Ηλεκτρονική εγγραφή και διευκρινίσεις για τους γονείς που θέλουν να γράψουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο

Οι γονείς σκανάρουν μόνο το αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας για να το επισυνάψουν στην αίτηση. Τα υπόλοιπα (ΑΔΥΜ, βιβλιάριο υγείας , δικαιολογητικά εγγραφής στο Ολοήμερο, έγγραφα από Κ.Ε.Σ.Υ. κτλ) τα φέρνουν σε έντυπη μορφή στο νηπιαγωγείο. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να επισυνάψουν το αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας στην αίτηση δεν μπορούν και να ολοκληρώσουν την αίτηση… Είναι η μόνη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι γονείς κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης.

Το αποδεικτικό διεύθυνσης μπορούν να το επισυνάψουν και ως αρχείο φωτογραφίας. Είτε σκαναρισμένο, είτε φωτογραφία είναι το ίδιο. Δε χρειάζεται τίποτε άλλο σκανάρισμα. Τα υπόλοιπα όπως είπα παραπάνω σε έντυπη μορφή.

Ενημερωτικά σας λέω πως από εδώ και πέρα δε δίνουμε εμείς Αριθμό Μητρώου στα παιδιά. Μετά την ηλεκτρονική αίτηση αυτόματα θα βγαίνει στην αίτηση αριθμός για κάθε παιδί, ο λεγόμενος κωδικός αναφοράς. Με αυτόν θα εγγράφονται στο Βιβλίο Μητρώου. Το βιβλίο αυτό αλλάζει φέτος. Για φέτος λοιπόν θα έχουμε και το περσινό (για τα παιδιά που ήταν προνήπια πέρυσι και φέτος είναι νήπια) και το καινούριο όπου φέτος θα γράψουμε τους κωδικούς αναφοράς των φετινών προνηπίων.

Σε περίπτωση που κάνουμε εμείς την αίτηση δε χρησιμοποιούμε τους κωδικούς taxisnet του γονέα. Μπαίνουμε στο σύστημα με τους κωδικούς του ΠΣΔ του σχολείου μας.

Παρ΄όλο που η ηλεκτρονική αίτηση έχει μέσα να τσεκάρεις αν θέλεις ολοήμερο και πρωινή ζώνη η δική μας Δ/νση ζητά να κρατήσουμε στο σχολείο και μια έντυπη αίτηση για το ολοήμερο από τους γονείς που θα γράψουν φέτος το προνήπιό τους στο νηπιαγωγείο. Δεν ξέρω αν θα το ζητήσουν αυτό και οι δικές σας Δ/νσεις.

Τα ήδη εγγεγραμμένα παιδιά στο ολοήμερο ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν μια αίτηση/υπεύθυνη δήλωση ότι θέλουν να συνεχίσουν να είναι εγγεγραμμένα. Και αν κατάλαβα καλά πρέπει οι γονείς να ανανεώσουν τα δικαιολογητικά εγγραφής τους στο ολοήμερο.

πληροφορίες από τον Δ/ντη Εκ/σης

Πώς γίνονται οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία (δημόσια και ιδιωτικά) ; Δείτε την εγκύκλιο!

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν