Παιδί

Ημερίδα: Δομές εκπαίδευσης και απασχόλησης ΑμΕΑ μετά την υποχρεωτική εκπαίδευση

lucas1

Ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιος Ρισβάς, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αχαΐας και το Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Α’ και Β’ Βαθμίδας Αχαΐας, συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 6:00 μ.μ. στην Αγορά Αργύρη, ημερίδα με θέμα «Δομές Εκπαίδευσης και Απασχόλησης των ΑμεΑ μετά την Υποχρεωτική Εκπαίδευση».

Σκοπός της ημερίδας είναι η πληροφόρηση και η προβολή των ζητημάτων που αφορούν στην Εκπαίδευση και Απασχόληση των Ατόμων με Αναπηρία μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσής τους, καθώς και η ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα απασχόλησης, τα εργασιακά και ενταξιακά δικαιώματά τους.

Θα γίνει παρουσίαση και προβολή του έργου των δομών Εκπαίδευσης και Απασχόλησης των Ατόμων με Αναπηρία του νομού Αχαΐας, δημόσιων και ιδιωτικών πρωτοβουλιών, καθώς και η γνωστοποίηση των δυνατοτήτων που έχουν σε αυτούς τους τομείς τα ίδια τα άτομα και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν: ο Ρισβάς Αθανάσιος, Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής, για την εργασιακή ένταξη των ΑμεΑ, ο Χαροκόπος Αντώνης, Αντιπεριφεριάρχης Υγείας και Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Οργανωτικός γραμματέας ΕΣΑμεΑ για τα εργασιακά δικαιώματα των ΑμεΑ, η Παππά Μαρία, Υπεύθυνη ΣΕΠ – Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Πάτρας για τις προοπτικές απασχόλησης, η Αποστολοπούλου Όλγα , Κοινωνική Λειτουργός ΟΑΕΔ για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και η Καζαντζή Γεωργία, Κοινωνική Λειτουργός ΕΔΕΑΥ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αχαΐας, για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις .

Τέλος, θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το προγραμμα

ώρα: 6.00 μ.μ.

Αγορά Αργύρη –  Πολυχώρος Δήμου Πατρέων, Αγίου Ανδρέου 12

17.30- 18.00: Προσέλευση- εγγραφή

Συντονισμός:  Καζαντζή Γεωργία

18.00- 18.15: Χαιρετισμοί

Γιαννόπουλος Κων/νος , Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας
Αφράτης Γεώργιος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας
Μπράτης Γεώργιος, Διευθυντής ΕΕΕΕΚ
Λυρής Θεόδωρος, Διευθυντής  ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής
Μαυρόγιαννη Θεώνη, Προϊσταμένη ΚΕΔΥΥ- Ψυχολόγος

18.15- 19.00:  Ομιλίες

Ρισβάς Αθανάσιος , Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής «Εργασιακή Ένταξη των ΑμεΑ».
Χαροκόπος Αντώνης, Αντιπεριφεριάρχης Υγείας και Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Οργανωτικός γραμματέας ΕΣΑμεΑ , «Απασχόληση Ατόμων με Αναπηρία- Δικαίωμα στην εργασία».
Παππά Μαρία, Υπεύθυνη ΣΕΠ – Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Πάτρας, «Οι προοπτικές των ΑμεΑ μετά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ο ρόλος του ΚΕΣΥΠ».
Αποστολοπούλου Ολγα , Κοινωνική Λειτουργός ΟΑΕΔ, «Προγράμματα απασχόλησης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του ΟΑΕΔ».
Καζαντζή Γεωργία, Κοινωνική Λειτουργός ΕΔΕΑΥ, «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις».

19.00- 20.25: Παρουσίαση Φορέων

Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πάτρας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» Μαρκάτου Λουκία, Ψυχολόγος υπεύθυνη Ιατροπαιδαγωγικής Υπηρεσίας-  Τσώλα Ελευθέρια,  Κοινωνική Λειτουργός β’ βάρδιας ΚΔΑΠΜΕΑ.
Σύλλογος Γονέων  για την Εκπαίδευση Επαγγελματική Κατάρτιση και Αποκατάσταση ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ» Χριστοπούλου Μάρθα, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου.
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία ΚΔΑΠΜΕΑ- ΚΟΜΑΙΘΩ Μενάγια Κατερίνα, Ψυχολόγος – Υπεύθυνη δομής ΚΔΑΠΜΕΑ, Κωστοπούλου Κων/να, Κοινωνική Λειτουργός.
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία ΚΔΑΠΜΕΑ – ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ Παναγιωτοπούλου Κωνσταντίνα, Κοινωνική Λειτουργός ΚΔΑΠΜΕΑ.
Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αιγίου ΕΚΑΜΕΑ Στεφανίδης Θεόδωρος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου.
Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ, Καλύβα Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός.
Αγωνιστικό αθλητικό σωματείο ατόμων με αναπηρία «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Κοντοδήμος Γεώργιος.
Σχολή Ιππασίας Πατρών Σακελλαρίου Αλεξάνδρα.
Διεπιστημονικό Κέντρο «ΑΤΡΟΠΟΣ» Σακκούλη Ζωή, Κοινωνική Λειτουργός.

20.25- 20.30  Προβολή βίντεο των μαθητών με τίτλο: «Τι θα ήθελα να κάνω μετά το σχολείο».

20.30- 20.45 Συζήτηση