Εκπαίδευση

Ημερίδα: με θέμα: “Προσβασιμότητα στο σύγχρονο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας” στον Πύργο

ileia_ekdilosi_parapligikoi1

Ενημερωτική ημερίδα με Θέμα «Προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο σύγχρονο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της Ευρώπης & της Ελλάδας» την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (πρώην Νομαρχία).

Στα πλαίσια ενημερωτικών δράσεων στην περιοχή της Δ. Ελλάδας και ειδικότερα στην Π.Ε. Ηλείας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ΠΟΜΑΜΕΑ Δ. Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, ο Σύλλογος Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων ΠΕ Ηλείας και ο Νομαρχιακός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ “ΗΛΙΣ” συνδιοργανώνουν ημερίδα-ενημέρωσης με Θέμα: «Προσβασιμότητα στο σύγχρονο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της Ευρώπης & της Ελλάδας», την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 18:00 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των πολιτών και η ανάπτυξη ουσιωδών θεμάτων από επιφανείς και ειδικά επιστημονικά καταρτισμένους ομιλητές όπως ο κος Βαρδακαστάνης Ιωάννης Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ ο οποίος θα αναφερθεί στην Θεματική ενότητα « Τα δικαιώματα σου στην Ε.Ε», ο κος Καλαματιανός Διονύσιος- Χαράλαμπος, Δικηγόρος , πρώην Διοικητής ΙΚΑ και πρώην Γ.Γ. Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο οποίος θα αναφερθεί στην Θεματική ενότητα « Προνοιακή Πολιτική στην Ελλάδα» και ο κος Καλούδης Γεώργιος , Δικηγόρος, ειδικός Σύμβουλος για τα θέματα ΑμεΑ Γενική Γραμματεία Αθλητισμού , ο οποίος θα αναφερθεί στην θεματική ενότητα «Αθλητισμός για όλους χωρίς εμπόδια»

Η ημερίδα, είναι ανοικτή προς το κοινό της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύργου και όχι μόνο, αλλά και προς κάθε ενδιαφερόμενο και αναμένεται να προσφέρει σημαντικά στην ενημέρωση των ΑμεΑ της περιοχής.