Κοινωνία

Ιωάννινα: 22χρονος ξάφριζε χρήματα από τα μπουφάν μαθητών

imagehandler_1_0

Το πενιχρό χαρτζιλίκι των ανήλικων παιδιών που είχαν πάει εκδρομή με το σχολείο τους στην περιοχή Βουνοπλαγιά των Ιωαννίνων, έβαλε στο μάτι ένας 22χρονος Έλληνας και το ξάφρισε την ώρα που εκείνα ήταν απορροφημένα με το παιχνίδι τους!

Ο νεαρός δράστης άρπαξε διάφορα μικρά χρηματικά ποσά από τα μπουφάν τεσσάρων μαθητών, αλλά τον αντιλήφθηκαν οι δάσκαλοί τους που έδωσαν λεπτομερή περιγραφή του στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. Μετά από λίγα λεπτά, ο 22χρονος εντοπίστηκε, συνελήφθη και τα χρήματα αποδόθηκαν στα παιδιά. Σε βάρος του δράστη, που προσήχθη στην Ασφάλεια, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

*** Από την ξεκλείδωτη πόρτα τρύπωσε στο σπίτι μιας 37χρονης Βουλγάρας σε περιοχή της Φλώρινας ένας 45χρονος Έλληνας και «βούτηξε» τρία κινητά, διάφορα προσωπικά αντικείμενα και 1.000 δηνάρια. Όμως, εντοπίστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που βρήκαν τα κλοπιμαία πάνω του, συνελήφθη και στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο είχε κλέψει 300 ευρώ, δυο κινητά και διάφορα μικροαντικείμενα σε δυο καφετέριες! Ο 45χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας κατηγορούμενος για κλοπή.