Κοινωνία

ΗΠΑ: Οδηγός λεωφορείου ξέχασε 3χρονο μέσα κι εκείνο πέθανε από τη ζέστη

3xrono-pe8ane-apo-th-zesth-juniorsclub

Ο οδηγός παραδέχθηκε ότι δεν μέτρησε τα παιδιά, ως όφειλε, όταν κατέβηκαν στον σταθμό και τώρα αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες

Είναι σοκαριστικό το πόσο συχνά έρχονται από τις ΗΠΑ ειδήσεις θανάτου μωρών και μικρών παιδιών, τα οποία ξεχνούν οι ενήλικες που έχουν την ευθύνη τους, μέσα σε αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να χάνουν την ζωή τους από την ζέστη!

Αυτή τη φορά για εγκληματική αμέλεια κατηγορείται ο οδηγός λεωφορείου ενός παιδικού σταθμού στην Φλόριντα, που ξέχασε ένα παιδάκι τριών ετών μέσα στο όχημα όλη την ημέρα! 

Ο αρχηγός της αστυνομίας στο Ορλάντο Τζον Μίνα, δήλωσε ότι ο ηλικίας τριών ετών Μάιλς Χιλς πέρασε όλη την ημέρα μέσα στον βαν, ακριβώς έξω από τον παιδικό σταθμό Little Miracles Academy, ενώ τον εντόπισαν μόνο αργά το βράδυ της Δευτέρας, όταν ήταν πια πολύ αργά για το παιδί. 

Οι θερμοκρασίες την Δευτέρα ήταν γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου, μέσα στο όχημα όμως ήταν κατά πολύ υψηλότερες. 

«Είναι μια απόλυτη τραγωδία που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί» είπε ο Μίνα στις δηλώσεις του. 

Ο οδηγός έπρεπε να αφήσει το παιδάκι το πρωί της Δευτέρας σε ένα άλλο παράρτημα του παιδικού σταθμού, όμως, αντίθετα, το τρίχρονο αγοράκι βρέθηκε στο σημείο όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του, έντεκα ώρες μετά. Ο οδηγός παραδέχθηκε πως δεν έκανε καταμέτρηση των παιδιών όπως όφειλε να κάνει, όμως δεν ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό. 

Ο αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε πως ήταν το πέμπτο θανατηφόρο περιστατικό αυτή την χρονιά, κατά τα οποία ένα παιδί «ξεχνιέται» σε ένα θερμό όχημα.