Κοινωνία

Υπέκυψε στα τραύματά της η 16χρονη που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι ομοφοβικού θρησκόληπτου στην Ιερουσαλήμ [vid+pics]

Israel_Gay_Pride_Attack-juniorsclub.gr

Η οικογένειά της Shira Banki αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της

Θρηνεί το Ισραήλ το θάνατο της 16χρονης Shira Banki, η οποία, όπως έγινε γνωστό, υπέκυψε τελικά στα τραύματά της μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε από έναν υπερορθόδοξο Εβραίο στη διάρκεια του Gay Pride στην Ιερουσαλήμ, την Πέμπτη το βράδυ.

shira1-dologonh8hke-me-maxairi-juniorsclub.gr

Η Shira, μαθήτρια Γυμνασίου, είχε πάει στην παρέλαση παρέα με τους φίλους της για να στηρίξει την LGBT Κοινότητα. “Η μαγική μας Shira δολοφονήθηκε γιατί ήταν ένα χαρούμενο 16χρονο κορίτσι, γεμάτο αγάπη και ζωή, που απλά ήθελε να στηρίξει τα δικαιώματα των φίλων της να ζουν όπως εκείνοι το επιλέγουν.

Χωρίς αιτία και λόγω μίσους, ηλιθιότητας και αμέλειας, κόπηκε το νήμα της ζωής από το όμορφο λουλούδι μας. Άσχημα πράγματα συμβαίνουν σε καλούς ανθρώπους και κάτι τρομερό συνέβη και στο καταπληκτικό μας κοριτσάκι”, δήλωσε η οικογένειά της. 

shira2-dologonh8hke-me-maxairi-juniorsclub.gr

“Ελπίζουμε σε λιγότερο μίσος και περισσότερη ανοχή”, ανέφεραν οι δικοί της άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν ο κόσμος να σεβαστεί το πένθος τους, ενώ αποφάσισαν να δωρίσουν και τα όργανα της άτυχης κοπέλας.

shira3-dologonh8hke-me-maxairi-juniorsclub.gr

Την Κυριακή, άνθρωποι στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ άναψαν κεράκια στη μνήμη της Shira.

shir7-dologonh8hke-me-maxairi-juniorsclub.gr

Στο βίντεο του Youtube με τη Shira να παίζει πιάνο σε ηλικία 10 ετών πλήθος κόσμους εξέφρασε τη συντριβή και την συμπαράστασή του στην οικογένεια της.