Εκπαίδευση

Υπουργείο Παιδείας: 12.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσω ΕΣΠΑ

8eseis-gia-daskalous-juniorsclub.gr

Πιστώσεις για 12.000 προσλήψεις αναπληρωτών κατάφερε να εξασφαλίσει προχθές το υπουργείο Παιδείας. Οπως δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Χρήστος Πιλάλης, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη και μέλος της τετραμελούς (άμισθης) επιτροπής που έχει συσταθεί για την ανεύρεση και διεκδίκηση κονδυλίων ΕΣΠΑ, ύστερα από συνάντηση που είχαν με την Ειδική Γραμματεία ΕΣΠΑ, στο υπουργείο Ανάπτυξης, εξασφαλίστηκαν πιστώσεις για 12.000 προσλήψεις συνολικά από το κεντρικό ΕΣΠΑ και τα περιφερειακά κοινοτικά προγράμματα.

Υστερα από πολλές και πιεστικές προσπάθειες της ομάδας του υπουργείου φαίνεται ότι τελικά οι διασφαλιζόμενες πιστώσεις από το ΕΣΠΑ θα ανέλθουν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Απομένει να φανεί το αποτέλεσμα της προσπάθειας για την εξασφάλιση και των κρατικών πόρων, οι οποίοι πέρυσι είχαν καλύψει 5.000-6.000 θέσεις.

Παράλληλα, συνεχίζεται η καταγραφή των κενών σε συνεννόηση με τις περιφέρειες, οι οποίες δίνουν μεν μια πιο ενθαρρυντική εικόνα, η οποία ωστόσο δεν περιλαμβάνει τις υπηρεσιακές μεταβολές που αναπόφευκτα επηρεάζουν την τελική κατάσταση και που συνήθως ξεκαθαρίζει τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Μένει να διαπιστωθεί αν τα κενά θα είναι 20.000-22.000 ή χαμηλότερα.